Yabancı yatırımcılar Londra'da bir araya geldi

İş Yatırım'ın, yatırımcı konferansı Hidden Riches 2017, Türkiye sermaye piyasalarına yönelik yabancı yatırımcı ilgisini artırmak amacıyla Borsa İstanbul'un öne çıkan şirketleri ve uluslararası fon yöneticilerinin katılımıyla Londra'da düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önde gelen 18 halka açık şirketinin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile 2 Mart tarihinde Londra'da düzenlenen Hidden Riches yatırımcı konferansında 40'ı aşkın uluslararası yatırım fonunun temsilcileri ile birebir toplantılar gerçekleştirildi.

İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Çağlan Mursaloğlu konferansa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Şirketimizin faaliyetleri arasında uluslararası yatırım fonlarının Türk sermaye piyasalarına yönelik yatırımlarına aracılık hizmeti de yer almaktadır. 2007 yılından bu yana düzenli olarak her yıl Londra'da yatırımcı konferansı düzenlemeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Yatırımcıların Türkiye'yi temkinli bir iyimserlikle takip ettiğini kaydeden Mursaloğlu; makro ve jeopolitik riskler ve bunların olası etkilerinin sorgulandığını belirtirken, ilginin daha çok şirket bazlı mikro veriye kaydığını gözlemlediklerini söyledi.

Hidden Riches Yatırımcı Konferansları

2007 yılından beri her yıl düzenlenen, zaman zaman gelişmekte olan diğer Akdeniz ve Asya ülke borsalarının da katılım gösterdiği Hidden Riches yatırımcı konferanslarında bugüne kadar toplam 280 borsa şirketi, 570 uluslararası fon ile birebir toplantı gerçekleştirdi.

Konferans siyasetçi, ekonomist ve yorumcuların da katılımı ile Türk sermaye piyasalarına yatırım yapan önemli fonların; Türkiye'deki yatırım fırsatlarını görmelerine, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi görünümü hakkında fikir edinmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Bu konularda ilginizi çekebilir