Yeni banka lisansları parlayan bir yıldız olduğumuzu gösteriyor

TEB Genel Müdürü Varol Civil, 2012 yılını değerlendirirken 2013 yılı beklentilerini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, 2013 yılında büyümenin 2012 yılından daha da yukarıda olacağını düşündüğünü belirtti.
 
2012 yılı değerlendirmesini ve 2013 yılı beklentilerini AA muhabirine değerlendiren Civil, 2012 yılının TEB için iyi bir yıl olduğunu ifade ederek, "Geçen sene birleşmeye çok yoğunlaşmıştık. 2012 yılı da birleşmenin meyvelerini aldığımız, büyümelerin sonuçlarını gördüğümüz bir yıl oldu. Bizim için hakikaten son derece başarılı bir yıl oldu. Dolayısıyla aklımda iyi bir yıl olarak kalacak" dedi.
 
Civil, 2013 yılının hem TEB için hem de Türkiye için iyi bir yıl olacağını belirterek, "Merkez Bankası'nın isteği doğrultusunda 2012 yılında başarılı bir yumuşak iniş yaptık. Tekrar büyüme yönünde bir eğilim görüyoruz. Dolayısıyla 2013 yılından daha ümitliyim ve daha iyi bir yıl olacak. Bizim beklentimiz yüzde 4-5 arası bir büyüme olacağı yönünde" değerlendirmesinde bulundu.
 
ABD'de nispeten daha olumlu sinyallerin görüldüğünü ifade eden Civil, şöyle konuştu:
"Avrupa'da ise gidecek yol var daha. Avrupa'da büyüme tarafında çok ümitli değilim ama orada da geçen yıllarda görülen önemli sorunların çözüldüğünü görüyoruz. Artık politikacılar liderlik ederse, alınacak kararlar ve en azından çözümler konusunda bir mutabakata varılır.
Bütün bunların da bize olumlu yansıyacağını öngörüyorum. Zaten Türkiye'de bir büyüme potansiyeli var. Ama bunu sürdürülebilir bir seviyede yapabilirsek, önümüzdeki yıllar için iyi olacak. 2013 yılında büyümenin 2012 yılından daha da yukarıda olacağını düşünüyorum."
 
Türkiye parlayan bir yıldız...
TEB'in 2013 yılında kredi büyümesindeki hedefi ve açılacak yeni şube sayısı hakkında bilgi veren Civil, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki yıl kredilerde yüzde 14-15 civarında bir büyüme beklentisi var. Biz (TEB) sektörden biraz daha fazla büyürüz. Sektörden daha fazla büyüyeceğimizi düşünüyorum. Her halde 30-50 arasında şube açarız. Ona göre de personel alımı yaparız."
 
Civil, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yeni bankacılık lisansı vermesi ve bankacılık alanındaki rekabet konusunda ise şunları söyledi:
"Yeni banka lisanslarının alınması Türkiye'nin parlayan bir yıldız olduğunu ve Türkiye'deki potansiyeli gösteriyor. Biz rekabete açığız. Türkiye'de bankacılık alanında rekabet olması iyi bir şeydir, bir problem görmüyorum."