Yurtiçi piyasa yatay seyirle açıldı

Piyasada gözler bugün enflasyonda olacak. Son yapılan ÖTV artışı ve zamların yıllık enflasyona etkisinin toplam 1 puan olması beklenirken, asıl etkinin ekim enflasyonu ile birlikte ortaya çıkmaya başlayacağı öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün bankacılık hisseleri önderliğinde yüzde 1 prim yapan borsada yeni işlem günü yatay seyirle başlıyor. İMKB açılışını  16 puan artışla 67.515 puandan gerçekleştirdi.

Yurtiçinde bugün eylül enflasyonu açıklanıyor. Son yapılan ÖTV artışı ve zamların yıllık enflasyona etkisinin toplam 1 puan olması beklenirken, asıl etkinin ekim enflasyonu ile birlikte ortaya çıkmaya başlayacağı öngörülüyor. Ancak, Merkez Bankası son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yapılan zamların önemli olmadığına vurgu yaparak, yıl sonu enflasyon tahmininin zaten bu zamları içerdiğini bildirdi. Enflasyon raporu 24 Ekim’de açıklanacak ve Merkez Bankası büyük olasılıkla yıl sonu enflasyon tahminini yükseltecek.

Yurtdışında ise İspanya endişeleri devam ediyor. Stres testlerinin güvenilirliği sorgulanırken İspanya’nın yardım isteyip istemeyeceği konusu bir süre daha piyasaları meşgul etmeye devam ediyor. Bugün Madrid’de Alman ve İspanyol maliye bakanları biraraya gelecek ve buradan gelecek açıklama ve yorumlar izlenecek.

TCMB'nin enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize edebileceği beklentisi TÜFE'ye endeksli tahvillere alım getirirken, gösterge faiz dün gevşek seyir izledi. Dün spot kapanışta yüzde 7.57 valörlüde yüzde 7.54 seviyesinde olan 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.54 seviyesindeydi.

 Bankalararası piyasada Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.7935/1.7955 seviyesinde yer alıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir