'Aday olursa Cumhurbaşkanımız destekleyecektir'

Başbakan Yardımcısı Arınç "Başbakanımız Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, Cumhurbaşkanımız da adaylığını destekleyecektir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde "Mayıs ayı ortasında sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanımız ile görüşüp kararını açıklayacağını tahmin ediyorum. Biz inanıyor ve biliyoruz ki; Sayın Başbakanımız istişarelerinin sonucunda Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymak isterse, Sayın Cumhurbaşkanımız da bundan büyük bir onur duyacak ve onun adaylığını destekleyecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhurbaşkanlığı dönemini büyük bir başarıyla geçirmiş, anayasada tanınan görevleri başarıyla yapmış, herkesin takdir ettiği, çok saygın bir isim olduğunu ifade eden Arınç, "Vereceği kararı hapimiz saygıyla takip edeceğiz. Sayın Başbakanımızla bir araya mutlaka gelecekler ve önemli bir karar verecekler. Biz bu söylediklerinden farklı bir anlam çıkarmıyoruz" diye konuştu.

Türkiye için gerekli seçim sisteminin ne olduğuna karar vereceklerini ve seçimlerden önce bunu mutlaka gerçekleştireceklerini belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Kısa süre içinde daraltılmış bölge veya dar bölge sistemini kendi içimizde tartışarak süratle bu kanunu çıkaracağız yoksa yine yüzde 10'luk barajların hakim olduğu mevcut seçim sistemiyle seçimlere gitmek gerekebilecek." 

Bu konularda ilginizi çekebilir