'Altın Ambalaj' ödülleri sahiplerini buldu

TSE'nin 23. kez düzenlediği yarışmada 26 firma, 36 ürünü ile ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) bu yıl 23. kez düzenlediği "Altın Ambalaj Yarışması" sonuçlandı. Yapılan değerlendirme sonrası, 26 firma, 36 ürünü ile ödüle layık görüldü. Yarışmada dereceye giren firmalar ürünleri ile Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve Eylül 2010'da İstanbul'da yapılacak olan WorldStar yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Yapı Malzemeleri ve Kimya Laboratuvar Grup Başkanı Adnan Akbaş, bu yıl "TSE Altın Ambalaj Yarışması"nda yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Firmalar dereceye giren ürünlerinin üzerinde belirlediğimiz logo tasarımını kullanarak yarışmamızda elde ettikleri başarıyı tüketiciyle paylaşabilecek. Ambalajın üzerindeki bu logo, tüketiciyi TSE'nin çatısı altında gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren ambalajlı ürünü güvenle satın almaya yöneltecek" dedi.

"Altın Ambalaj Yarışması"nın değerlendirme toplantısını dün gerçekleştirdiklerini aktaran Akbaş, yarışmaya 31 firmanın 57 ürünü ile katıldığını ve konularında uzman jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu 26 firmanın 36 ürünle ödüle değer bulunduğunu dile getirdi.

Geçen yıl "WolrdStar 2010 Uluslararası Ambalaj Yarışması"nda yaklaşık 300 ürün arasından 10 Türk firmasının 10 ürünle "Dünya Yıldızı" ödülünü almaya hak kazandığını aktaran Akbaş, "Hedefimiz, ambalajda Türkiye markası yaratmak ve uluslararası ekonomi arenasında daha çok Türk firmasını ve ürününü tanıtmak" diye konuştu.

Akbaş, çok değişik kategoride ürünlerin yarışmaya katılması nedeniyle "birinci-ikinci" değerlendirmesi yapılmadığını, dereceye giren firma sıralamasının alfabetik sıraya göre düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Ödüle layık görülen firmalar

Yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görülen firmalar ve ürünleri şöyle:

"Altıparmak Gıda-Çıt kapak bal ambalajı, Anadolu Cam Sanayi-25 cl organik meyve suyu şişesi, Asaş Ambalaj-Nestle Nescafe ve şifre baskılı ve laser cut kesimli esnek ambalaj malzemesi, Camiş Ambalaj- Efes Pilsen Dark 4'lü taşıma saplı teneke kutu, Cem Ofset- Omo Rinso tanıtım kiti, Çevikbaş Matbaacılık-Silikonlu kağıt parsiyel bükülebilir film, Dentaş Ambalaj-Kablo sarım makarası, çoklu şişe seperatörü, köşebent65, Duran Doğan Basım ve Ambalaj-Godiva Gems çikolata kutusu, Sushico paket servis kutusu, Estuz-175 gr. sofrada öğütme deniz tuzu şeşesi ve ambalajı, 200 gr. sodyumu azaltılmış tuz şişesi ve ambalajı, Fiskobirlik-Fiskokrem ambalajı, Işıklar Ambalaj-Valfli, çift kıvırmalı, kolay açılır dipten saplı gıda torbası, İzvarAmbalaj-FD fiber varil, Kaat'ı Kağıttan Ürünler-Decobox çanta kutusu, Kaplamin AŞ-Otobüs camı kutusu, Korozo Ambalaj-6'lı şişe taşıma torbası, Kütahya Porselen-El dekoru kahve seti ambalajı, Makplast Makine-Kutu içi torba, Namet Gıda-Macar salam ayrılabilen avantajlı paket, Olmuksa-IP Sabancı Ambalaj-Gazlı ocak kutusu, cam televizyon sehpası kutusu, oto amortisör kutusu, Pınar Süt-200 gr. Pınar beyaz IML kasesi, krem peynir ambalajı, Plaş Plastik-Piramit zeytinyağ şişesi, Sanset Gıda-Sarelle bitter fındık ezmesi ambalajı,  Sarıbekir Ambalaj-İki parçalı hazır yemek konserve kutusu, Tasarım Üssü-Komili pet zeytinyağı ambalajı, Altınbaş Rakı ambalajı, Opet madeni yağ ambalajı, Teknopak Ambalaj-Çevre dostu ayakkabı kutusu."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir