'Amerika'ya verilmiş bir desteğimiz yok'

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Amerika'nın IŞİD'e müdahalesinde Türkiye'nin bir desteği olacak mı, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şu anda hiçbir desteklerinin olmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ABD Hava Kuvvetleri'nin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü hedeflerine yönelik saldırılarına ilişkin, "Türkiye'nin Amerika'ya şu anda verilmiş bir desteği yoktur" dedi. 

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen kahvaltıya katılan Yılmaz, kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Yılmaz, bir basın mensubunun, "Amerika'nın IŞİD'e müdahalesinde Türkiye'nin bir desteği olacak mı, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, şu anda hiçbir desteklerinin olmadığını belirterek, "Amerika, kendi imkanlarıyla, savaş gemisinden kalkan uçaklarıyla, kendi unsurlarına tehdit olarak gördüğü IŞİD mevzilerini bombalıyor. Bu ne zamana kadar devam ediyor? IŞİD'in Kuzey Irak'ta kendi unsurları var. Bu unsurlarına tehdit olmayacağı ana kadar devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin Amerika'ya şu anda verilmiş bir desteği yoktur. Bizim orada 49 personelimiz, konsolosluk mensubumuz hala IŞİD'in elinde duruyor. Dolayısıyla da bizim farklı bir şey yapabilmemiz sorumluluk gereği mümkün değildir. Aksini söyleyenler herhalde bu 49 insana hiç önem verilmemesini istiyor. Demek ki bu, makul bir talep değildir." 

Yılmaz, bir basın mensubunun "Rehinelerin can güvenliğiyle ilgili bir şey olabilir mi?" sorusunu "Biz şu anda umutluyuz, bir sıkıntımız yok. Umut ederiz ki sağ salim Türkiye'ye dönerler" şeklinde yanıtladı. 

"Türkiye'nin IŞİD'e operasyon yapması söz konusu olabilir mi? sorusuna ise Yılmaz, "Yok" diye cevap verdi. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra, Galericiler Sitesi'ndeki esnafı ziyaret etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir