'Anayasa dışına çıkmadım'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa neyi emrediyorsa ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim. Anayasa dışına asla çıkmadım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Anayasa neyi emrediyorsa ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim.Anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar, kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar. İşte birileri de kalkıyor efendim neymiş daha Meclis başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağımı söylüyor. Kusura bakma da bu işin yol haritasını biz kendimiz belirledik ve bu yol haritası da bu şekilde devam ediyor. Siz o aklı kendinize saklayın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün El-Cezire Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur, Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin Havalimanı'nda gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri, ne yazık ki darbecilerin talepleri konusunda çok daha farklı davranıyor" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir