'AVM'lerde TSE belgesi arayın'

TSE Başkanı Şentürk, "Vatandaşlarımız bayramı kendilerine zehir etmek istemiyorlarsa, gidecekleri alışveriş ve eğlence merkezlerinde TSE belgesi aramaları iyi olur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Ramazan Bayramı'nda kaliteli hizmet almak isteyen vatandaşları alışveriş ve eğlence merkezleri ile otellerde TSE belgesi aramaları konusunda uyardı.  

Şentürk, vatandaşların alışverişlerinde bu hususa Ramazan Bayramı'nda daha fazla dikkat etmelerini istediklerini belirterek, "Alacakları her ürün ve hizmette mutlaka kalite belgesi olup olmadığına baksınlar, aksi takdirde hem paralarını hem de sağlıklarını tehlikeye atmış olurlar" dedi.  

Eskiden bayramların eş, dost ve akraba ziyaretinden ibaret olduğunu, günümüzde ise alışveriş ve eğlence merkezlerinin dolup taştığı günlere dönüştüğüne dikkati çeken Şentürk, "Vatandaşlarımız bayramı kendilerine zehir etmek istemiyorlarsa, gidecekleri alışveriş ve eğlence merkezlerinin hizmet kalitesine sahip olup olmadığı ve ordaki hizmetlerin güvenlik içinde verilip verilmediğinden emin olabilmek için TSE belgesi aramaları iyi olur. Otelde rezervasyon yaptıracaklarsa ya da alışveriş merkezine gideceklerse 'sizin TSE belgeniz var mı' diye sormalarını tavsiye ederiz" diye konuştu.  

Şentürk, AVM'lerin özellikle erişilebilirlik konusunda çok sayıda testten geçtiğini dile getirerek, şöyle devam etti: 

"AVM'lerdeki her şeyin birer hizmet standardı var ancak tüketici de böyle bir bilinç olmadığı için AVM'ler hizmetlerinin belgelendirilmesi başvurusunda bulunmuyorlar. Oysa o AVM'lerde ömrümüz geçiyor. Havalandırmasından tutun, yürüyen merdivenlerine, asansörlerine, çocuk odalarına hatta tuvaletlerine varıncaya kadar her şeyin standardı var. Sağlıklı ve kaliteli hizmete ulaşmak istiyorsak hizmet aldığımız yerlerin bu kalite standartlarına uygun olması lazım. Bunu sağlamanın tek yolu, tüketicilerin bu hizmetlerden yararlanırken hizmet belgesi olanları tercih etmesidir."  

Her şeyiyle TSE belgesi alan AVM olmadığını ama kısmi olarak bunu alanlar bulunduğunu ifade eden Şentürk, AVM'lerin verdikleri hizmetleri belgelendirmelerini istediklerini kaydetti.  

Şentürk, vatandaşların başlarına bir şey gelmesi halinde yasal yollar dışında ayrıca, TSE'den belge almanın sorumluluğu olarak AVM yönetimine ilgili her türlü yaptırımda bulunduklarını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir