'Bekle gör' politikası izlendi

Gün içerisinde 595 puanlık aralıkta hareket eden Ulusal-100 Endeksi, kapanışını 12 puan artışla 65.985 puandan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada bugün daha çok 'bekle gör' politikası hakim oldu. Gün içerisinde 595 puanlık aralıkta hareket eden Ulusal-100 Endeksi, kapanışını 12 puan artışla 65.985 puandan yaptı.

TCMB’nin kararlarından bu yana faizde gevşeme yaşanırken, hisse senetleri cephesinde bankacılık sektörü prim yaptı. Haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareketler sınırlı kalsa da, kazanımlar korundu. Endeks bugün en düşük 65.759, en yüksek 66.354 seviyelerini test etti. Gün sonunda 2 milyar 927 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

MB’nin faiz kararı sonrası geri çekilen faizde ise bugün küçük çaplı yükseliş yaşandı. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 7 Kasım 2012 vadeli tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,03 puan artarak yüzde 8,28'den kapandı. Gösterge faiz pazartesi valörlü işlemlerde ise yüzde 8.33 seviyesine geldi.

Döviz kanadında Euro/Dolar 1.36 sentin üzerinde kalmaya çalışırken, yurtiçinde kurlar dengeli tablo sergilediler. Serbest piyasada dolar 1.5770, euro 2.1480 liradan satıldı.

Yurtdışı endekslerde görünüm karışık

New York Borsası'nda endeksler güne hareketsiz başladı. Dow Jones 12.316, Nasdaq 2.832 puanda yer alıyor. Yurtdışında Portekiz’in yardım almasına yönelik baskılar artmaya devam ederken, Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan yükselttiğini açıkladı. Piyasalarda, Fransa’da bir araya gelen G 20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı izleniyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir