'Bu ihanet hiç kimsenin yanına kar kalmayacak'

Adana'da MİT'e ait tırların durdurulması olayına değinen Erdoğan, 'Bunu yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir. Paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, bulup hesabını soracağız' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde düzenlenen "6. Ordulular Sevgi Şöleni"ne katıldı. Erdoğan'ın gündeminde 'paralel yapı' ve medya vardı. "Hiç endişeniz olmasın, bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, bulacak milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız" diyen Başbakan Erdoğan, medyaya yönelik ise 'Bu malum medya, Türkiye'de yaşanan tarihi gelişmeleri güya örtmeye, karalamaya, perdelemeye çalışıyor' ifadelerini kullandı.

Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması olayına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

'Bir gazete, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatımızın tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayımladı. Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensuplarına, oradaki Milli İstihbarat Teşkilatımızın mensubu yüzbaşıya, üsteğmene, oradaki diğer personele adeta düşmanmış gibi muamele yapılıyor. MİT tırları durduruluyor. Şoförler tartaklanıyor. MİT personeli yere yatırılıyor. Üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir. Bunlar şirazeden çıkmışlar. Bunların kalpleri de gözleri de akılları da durmuş, kararmış. İşte bu görüntülerle birlikte bazı ses kayıtları da yayımlandı. Bu ülkenin polisine, savcısına, hakimine milletten değil başka yerlerden talimat geliyor. 

'Her yolu kullanın' diyor. 'Gerekirse zayiat verin' diyor. 'Şu şu ülkeler bizim yanımızda, korkmayın' diyor. Kendi ülkenize ihanet edin, ülkenize zarar verin' diyor. Bugün hala paralel yapıyı görmeyenler, görmek istemeyenler varsa onlara özellikle izan, insaf, sağduyu çağrısı yapıyorum. Açık söylüyorum bu paralel yapı, Türkiye'de yaşıyor ama bu milleti zerre kadar tanımıyor. İstiklali söz konusu olduğunda, bağımsızlığı, hürriyeti söz konusu olduğunda bu millet hiç kimseye eyvallah etmez. Hiç endişeniz olmasın. Bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, nasıl gizlenirlerse gizlensinler bulacak, çıkaracak ve milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız'

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şunu burada bir kez daha açık açık ifade ediyorum. Biz bu yolda sermaye çevreleriyle yürüyen bir hareket değiliz. Biz bu yolda medyayla yürüyen bir hareket değiliz. Bu kutlu yolda arkasına karanlık uluslararası çevreleri alan, onların kuklası olan, bu yolda Türkiye düşmanlarıyla yürüyen bir hareket hiç değiliz. Biz bu yola milletimizle çıktık, sizinle çıktık. Bu yolda her an milletimizle olduk, her zaman milletle yürüdük. Ve işte şimdi de sadece milletimizle yürüyoruz'

'Manşetlere bakarak istikamet belirlemiyoruz'

Manşetlere bakarak istikamet belirlemediklerini, isimleri darbelerle yan yana yazılan sermaye örgütlerinin kibirli tavırlarına bakarak siyasete istikamet çizmediklerini, çetelerin, mafyanın, karanlık örgütlerin tehditlerine boyun eğip ülkeye ve millete istikamet çizmediklerini söyleyen Erdoğan, "Bizim istikametimizi hep millet çizdi, hep millet çizecek. Bizim istikametimizi milletin, mazlumların hayır duaları belirledi. Bundan sonra da o hayır duaları belirleyecek" diye konuştu.

Son sözü, istedikleri manşetleri atanlar, yalan, iftira ve çamur atanların değil, milletin söyleyeceğini vurgulayan Erdoğan, vatandaşlara hitaben, "Son sözü millet söyleyecek, siz söyleyeceksiniz siz" dedi.

'Bu ihanet hiç kimsenin yanına kar kalmayacak'

Başbakan Erdoğan, salonda "Duaya davet, bedduaya lanet" şeklinde slogan atılması üzerine, "Evet. Doğrusu bu. Duaya davet, bedduaya lanet. Bu ihanet hiç kimsenin yanına kar kalmayacak. Bu ülkenin, bu aziz milletin kutlu yürüyüşünü hiç kimse durduramayacak, hiç kimse engelleyemeyecek" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir