'Bunu başaramazsam o akşam görevi bırakırım'

HDP lideri Demirtaş, "Eğer eş başkan olarak toplumu ikna etmeyi başaramamışsam, partim yüzde 10 barajını aşamamışsa, 7 Haziran akşamı görevimi bırakırım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, haziran ayında yapılacak seçimde barajı aşamamaları halinde dahi silahların bırakılması sürecini başaracaklarını, barajı geçmeleri durumunda ise silahsızlanma kongresinin gündeme geleceğini söyledi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Demirtaş, "Eğer eş başkan olarak toplumu ikna etmeyi başaramamışsam, partim yüzde 10 barajını aşamamışsa, 7 Haziran akşamı görevimi bırakırım. Bu sorumluluğumuzun gereğidir.  O ben değilsem, Figen Hanım değilse, başka yönetim bunu başaracaksa ısrar etmenin anlamı yok. Şu program yüzde 10’un altında oy almışsa görevi bırakırım." dedi. 

 Amacımız silahların bırakılacağı bir ortamın sağlanması

Demirtaş barajı aşmaları durumunda HDP programının çözüm sürecindeki herkese moral vereceğini belirten Demirtaş, "Biz başarılı olur ve barajı geçersek, ben silahsızlanma kongresi dahil çözüm yolunda adımların yeniden gündeme geleceğine inanıyorum. Barajı aşamasak biraz zorlanırız ama yine başarırız bu konuyu. Amacımız her halükarda silahların bırakılacağı bir ortamın sağlanması. O zaman, 'Türkiye toplumu demek ki HDP'den demokratik siyaset yapmasını istiyor' denir. PKK yönetimi de siyaset yapıyor. Bütün Ortadoğu ve Türkiye'yi izliyorlar ve buna kıymet vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir