'Cibali İçin İyiliğe' koştular

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kadir HasÜniversitesi tarafından Cibali Bölgesi’ne yardım için organize edilen ‘İyiliğe Koşu Sosyal SorumlulukMaratonu’ bu yıl da coşkulu bir katılımla şenliğe dönüştü. Yüzlerce kişinin çocuklarıyla, şirketlerin çalışanlarıyla kimi zaman koşup kimi zaman yürüyerek katıldığı yarışta en çok bağış toplayanlar ilk üçe yerleşti. ‘İyiliğe Koşu Sosyal Sorumluluk Maratonu’ndatoplamda 20.000 TL rekor bağış toplandı.
 
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı CanHas’ın bireysel olarak katıldığı yarışta, Viko Elektrik, Abdi İbrahim İlaç,İstanbul Culinary ve Coca-Cola kurumsal olarak çalışanları ile yarışta yer aldı. Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve çalışanlarının da katıldığı yarışta Haliç araç trafiğine kapatılarak coşkulu bir kalabalığa sahneoldu.
 
Toplanan bağışlarla ilk üçün belirlendiği yarışta bireysel ve kurumsal olmak üzere 2 farklı kategoride gelen yardımlar sonucunda,bireysel kategorisinde Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has en çok bağışı toplayan kişi olarak birinciliği kazandı. Bireysel kategoride en çok bağış toplayan ikinci ve üçüncü isimler ise Kadir Has Üniversitesi Hazırlık Okulu Okutmanları ile Kadir Has Üniversitesi İngilizce Destek Birimi oldu.
 
Kurumsal kategoride Cibali bölgesi için en yüksekbağışı Viko Elektrik topladı. Viko Elektrik’i Abdi İbrahim İlaç ikinci ve İstanbul Culinary ise üçüncülükle takip etti.
 
Yarışın en renkli görüntülerini veren ve Cibali Bölgesi için yarışta yer alan en küçük katılımcılar da kendi kategorilerinde ödüle hak kazandı. Küçük yarışçılarda birinciliği Beyza Aydın, ikinciliği Emily Smith alırken, üçüncülüğü KeremŞerbetçi bebek arabasında kazandı.
 
Toplanan bağış, 6-12 yaş arası dezavantajlı 270 çocuğa bilimsel becerilerinin gelişimine, eğlenerek öğrenme ve sorgulamaya dayalı kurs düzenlenmesi, Zihinsel Engelliler Okulu’nda okuyan bir öğrencinin bir yıllık eğitim ve servis bedeli, 10-15 yaş arası 12 gence 8 hafta süre ile fotoğrafçılık kursu düzenlenmesi, Şereflikoz Camii’nin teknik ihtiyaçlarının karşılanması ve tadilatı, Yavuz Sultan SelimSpor Klübü’nün ve sporcularının malzeme eksikliklerini karşılanması,25 çocuk ve gence Grafiti Kursu sağlanması, Cibali Bölgesi gençlerinin müzik konusunda detaylı eğitim alması, DJ cihazlarını kullanım becerileri kazanmaları ve meslek edinmesi projelerinde kullanılacak.