'Durgunlukla savaşacak cephanemiz kalmadı'

OECD İstişare Komitesi Başkanı William White, "Şu anki durum 2007'den daha kötü. Ekonomik durgunlukla savaşacak makro ekonomik cephanemiz bitti. " dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsviçre merkezli OECD İstişare Komitesi Başkanı William White, 46'ıncısı gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu için bulunduğu Davos'ta İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuştu. 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstişare Komitesi Başkanı William White, "Şu anki durum 2007'den daha da kötü. Ekonomik durgunlukla savaşacak cephanemiz kalmadı" dedi.

"Artık gelişen ülkeler de sorunun bir parçası'

OEC'deki görevinden önce Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Ekonomisti olarak da görev yapmış olan White," Geride kalan sekiz yılda borçlar hızla arttı. Dünyanın her yerinde borç seviyesi kontrol edilemeyecek boyutlara ulaştı. Bir sonraki ekonomik durgunluk döneminde bu borçların hiçbir zaman geri ödenmeyeceği anlaşılacak. Elinde bulundurduğu varlıkların bir değeri olduğunu düşünenler zor durumda kalabilir. Lehman Brothers krizinde çözümün bir parçası olan gelişen ülkeler artık problemin parçası oldu." şeklinde konuştu. 

oecd-001.jpg

White, Avrupa bankalarının tarihte görülmemiş ölçüde bir yeniden sermayelendirme programına ihtiyaç duyabileceğini düşünüyor.