'Firmaların karara uymaması, başka bir yol bırakmadı'

Bozdağ, twitter'a erişim engeline ilişkin, "Karar twitter'ın kapatılmasını değil içeriklerin çıkartılmasını öngörüyor. Ancak firmalar çıkarmayınca mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun kalmadığı anlaşılıyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YOZGAT - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün gece gerçekleşen Twitter'a erişim engeline ilişkin açıklamada bulundu. Kararların twitter'in tamamının kapatılmasını değil esasında içeriklerin çıkartılmasını öngördüğünü belirten Bozdağ, firmaların içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmaması sebebiyle mahkeme kararlarını uygulamak için bu yola başvurulduğunu söyledi.

Twitter'a kişilerin haklarını korumak için erişimin engellendiğini dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Konu yanlış bir mecrada tartışılıyor. Esasında basına yansıyan açıklamalara baktığımız zaman bazı vatandaşlarımızın kişilik haklarının ihlali ilkesi ile mahkemelere yaptığı müracaatlar sonucu alınmış kararlar var. Bu kararlar sosyal medyada bu imkanları sunan firmalara da tebliğ ediliyor. Firmaların mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu kararlar Twitter'ın tamamının kapatılmasını değil esasında içeriklerin çıkartılmasını öngörüyor. Ancak firmalar içerikleri mahkeme kararına uyarak çıkarmayınca tabi mahkeme kararlarını uygulamak için başka bir yolun da kalmadığı anlaşılıyor. O çerçevede bir adım atıldığını yapılan açıklamalardan anlıyoruz. Bu Twitter'ı yasaklamak değil bir mahkeme kararının icrasıdır. Tabi mahkeme kararları itiraz üzerine kaldırılabilir kararlardır onunla ilgili itiraz eden olabilir mahkeme yeniden değerlendirebilir. Sonuç itibariyle burada Twitter'ın Türkiye'den  tamamen kaldırıldığı bir durum değil bu. Mahkeme kararına ilişkin bir durum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir