'Haşemalı Bayan Gül' fotoğraflarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Hayrünnisa Gül ile ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tatiline ilişkin olarak bugün bazı basın-yayın organlarında yayımlanan haber, fotoğraf ve görüntülere ilişkin, söz konusu fotoğraflardaki kişinin iddia edildiği gibi Hayrünnisa Gül olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tatiline ilişkin olarak bugün bazı basın-yayın organlarında haber, fotoğraf ve görüntüler yayımlanmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki söz konusu fotoğraflardaki kişi iddia edildiği gibi Sayın Hanımefendi değildir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç günlük tatilinin içeriği konusunda detaylı bilgiler verilmesi, bulunduğu yerin haber, fotoğraf ve görüntülerle ortaya konulması, kabul edilmelidir ki kendilerinin güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu hassas konuda basın mensuplarının gerekli özeni göstererek, duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinin beklenmesi doğaldır. Bu tür haber, fotoğraf ve görüntüler, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin özel hayatını taciz eder niteliktedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."