'Haşim Kılıç da tezgahın içinde'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da 17 Aralık operasyonunun içinde olduğunu ima eden bir açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da 17 Aralık operasyonunun içinde olduğunu ima eden bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak gazetesine konuşan Müzezzinoğlu, Fethullah Gülen'in de ya ABD tarafından Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini, ya da sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakanın Yeni Şafak'ta yayınlanan röportajının ilgili kısmı şöyle:

"AYM Başkanı tezgahın içinde"

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklamalarının kendilerini üzdüğünü belirten Müezzinoğlu, '17 Aralık'taki perdenin önündeki, arkasındaki lideri görünce üzülmemek mümkün olabilir mi. Bu milletin kendi evlatlarının milletin kaderi ile oynayacak tezgahların kapalı kapılar arkasındaki senaryoların içinde olduğunu görmek insanı üzmez mi. Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı veya bir hukuk sistemi, milli iradenin hukukunu korumak yerine kaderi ile oynayacak oyunların tezgahların tuzakların içinde olduğu zaman tabii ki insanı acıtıyor, üzüyor. Bu yalnız Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklaması, tırnak içi açıklaması değil ki. Yine hakimler var yine savcılar var' şeklinde konuştu.

"Fethullah Gülen, Türkiye'ye iade edilmeli"

17 Aralık sürecinden sonra Gülen hareketinin amacının bir inancın temsilciliğini yapmak değil, iktidarına hakim olmak olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Müezzinoğlu, "Buna hiç bir ülke yöneticisi müsaade etmez ve etmemeli. Bu anlamda açıklamadan daha önemlisi bundan sonraki süreç. Ya Türkiye'ye iade edilmeli veyahut da en azından bizim stratejik bir dostluğumuz olan bir ülkenin, istikrarımızı bozan yönetim dinamiklerimizi bozan bir yapının orada konuşlanmasına müsaade etmemesi lazım." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir