'İşi ikinci tura bırakmayalım'

Bakanı Yılmaz, "Bu işi ikinci tura bırakmayalım. İkinci tur demek masraf demek zaman kaybı demek." diyerek cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olan Başbakan Erdoğan'a destek çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL  - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bu işi ikinci tura bırakmayalım. İkinci tur demek masraf demek zaman kaybı demek. Yurt içinde yurt dışında bir sürü insanın boş yere uğraşması demek. İnşallah ilk turda güçlü bir şekilde gidelim, Başbakanımıza, 12. Cumhurbaşkanı adayımıza hep birlikte destek olalım" dedi. 

Yılmaz, Solhan Belediyesince bir düğün salonunda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. 

"İkinci tur masraf demek"

Geçmişte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep "birilerinin ortalığı karıştırdığını" ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: 

"Memleketin başına bir sürü sıkıntılar açtılar, istikrarımızı bozdular. Onun üzerine bir referanduma gittik. 2007'deki referandumda sizler artık cumhurbaşkanını 'halk seçsin' dediniz. Şimdi ise ilk defa bu cumhurbaşkanını sizler seçeceksiniz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Dün Genç'te söyledim bugün burada da tekrar etmek istiyorum: İkinci tura inşallah bu işi bırakmayalım. İkinci tur demek masraf demek zaman kaybı demek. Yurt içinde yurt dışında bir sürü insanın boş yere uğraşması demek. İnşallah ilk turda güçlü bir şekilde gidelim, Başbakanımıza 12. Cumhurbaşkanı adayımıza hep birlikte destek olalım." 

Yılmaz, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın yaptığı hizmetlerle adeta sesiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek şöyle devam etti: 

"Başbakanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede sessiz bir devrim yaptı adeta. 12 yılda büyük hizmetler yaptı. Sadece fiziki hizmetler değil, yollar hastaneler, okullar vesaireler. Sadece onlar değil, insanlarımızın inanç hürriyeti anlamında, fikir hürriyeti anlamında, kendi kimliğini, kültürünü daha rahat yaşaması anlamında da birçok reforma imza attı. İnşallah bizde 10 Ağustos'ta sandığa gidip Başbakanımıza çok güçlü bir şekilde destek olacağız. Bingöl'ün tarihi bu anlamda çok parlak bir tarihtir. 12 Eylül Anayasası'na gösterdiği tavır, yine 2010 referandumunda gösterdiği tavır hep ortadadır. Biz de inşallah 10 Ağustos'ta buna cevap vereceğiz. Başbakanımıza Bingöl'den, Solhan'dan çok güçlü bir destek vereceğiz." 

İftara, Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.