'Kahraman'ın açıklamaları olumlu'

MHP'li Vural, TBMM Başkanı Kahraman'ın yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını ve katkı vereceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, yeni anayasa süreciyle ilgili açıklamalarını olumlu bulduğunu belirterek, "Anayasa yapmak yürütmenin değil TBMM'nin işidir. MHP olarak, uzun yıllardır özlemini duyduğumuz anayasa yapımı, anayasanın yenilenmesi konusunda olumlu katkılarımızı koyacağız" dedi.

Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Kahraman'ın açıklamalarını ve AK Parti'nin başkanlık sistemi önerisini değerlendirdi.

Kahraman'ın anayasanın yenilenmesi sürecine ilişkin girişim başlatacağını anımsatan Vural, Kahraman'ın mesajlarını olumlu bulduğunu söyledi. Vural, "Son derece dengeli... Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasa yapılması konusunda dengeli yaklaşımla bu iradenin TBMM'deki partilerin mutabakatıyla oluşacağını belirterek, herhangi bir yönlendirme yapmadan, bir uzlaşmaya da davet ederek çağrıda bulundu" diye konuştu.

'Millete mal etmek zorundayız'

Meclis Başkanı Kahraman'ın gönderdiği mektubun, henüz kendilerine ulaşmadığını dile getiren Vural, anayasayı, TBMM'de milleti temsil eden partilerin yani milletin yapacağını söyledi. Vural, sözlerini, "O yüzden anayasayı sırça köşklerden kurtarmak, millete mal etmek zorundayız. Anayasa yapmak yürütmenin değil TBMM'nin işidir. MHP olarak, uzun yıllardır özlemini duyduğumuz anayasa yapımı, anayasanın yenilenmesi konusunda olumlu katkılarımızı koyacağız" diye sürdürdü.