'Osman Gazi Köprü geçiş ücreti 25-30 lira seviyesinde olmalı'

CHP Uşak Milletvekili Yalım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin 4,75 veya 5 lira, Osman Gazi Köprüsü'nden geçiş ücretinin de 25-30 lira seviyelerine düşürülmesini önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin 4,75 veya 5 lira, Osman Gazi Köprüsü'nden geçiş ücretinin de 25-30 lira seviyelerine düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Yalım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kapatılan 15 vakıf üniversitesindeki 56 bin 703 öğrencinin mağduriyetinin devam ettiğini savunarak, bu üniversitelerin bir an önce kamulaştırılarak, yeni isimleri, rektörleri ve kadrolarıyla eğitime devam etmeleri önerisinde bulundu.

İstanbul'daki köprülerden geçiş ücretleri konusuna da değinen Yalım, Fatih Sultan Mehmet ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçişlerde otomobiller için 4,75 lira ödeme yapıldığını anımsattı.

Çok yakında yapımı bitecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin ise 10,25 lira olarak açıklandığını hatırlatan Yalım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, bu köprüden geçiş ücretinin 4,75 veya 5 lira düzeyine çekilmesi çağrısında bulundu.

"Böylelikle vatandaşlarımız, Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte çok kolaylık sağlayacak köprüyü de daha fazla kullanım olanağına sahip olacaktır." diyen Yalım, trafik sıkışması ve kazaların da önleneceğini dile getirdi.

Öte yandan Osman Gazi Köprüsü'nden geçişlerin de son derece vasat olduğunu gözlemlediğini aktaran Yalım, günde 35 bin araç geçiş garantisi verilen bu köprü için bütçeden kaynak aktarıldığını belirtti. Yalım, Osman Gazi Köprüsü'nden geçişler için alınan ücretin 25-30 lira seviyelerine düşürülmesi gerektiğini kaydetti.