'Özlük haklarıyla ilgili çalışma başlattık'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay, Danıştay, adli ve idari yargıdaki yargı mensuplarının özlük haklarıyla ilgili çalışma başlattıklarını ve iyileştirme planladıklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay, Danıştay, adli ve idari yargıdaki yargı mensuplarının özlük haklarıyla ilgili çalışma başlattıklarını ve iyileştirme planladıklarını bildirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 1. bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Bozdağ, 1. bölüm üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Cezaevlerindeki doluluğun yüksek olduğunu ifade eden Bozdağ, "Gönlümüz arzu etmiyor. Bu kadar vatandaşımızın sebep ne olursa olsun cezaevinde olması iyi bir şey değil. Dileriz bu sayı azalır" dedi. 

Adli para cezasını ödemeyenlerin cezasının hapse çevrildiğini anımsatan Bozdağ, tasarının yürürlüğe girmesi halinde bu kişilerin cezaevinden çıkacağını belirtti.

Bozdağ, 25 bölge idare mahkemesi bulunduğunu, bunların bir kısmının kapanacağını, Danıştay ve bakanlığın çalışmaları çerçevesinde bu sayının yaklaşık 10'a düşeceğini ve istinaf başvurularını karara bağlayacağını söyledi. Bozdağ, kasım ayında, hem idari hem adli yargıda istinafı hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayarak, "İnşallah bir aksilik olmazsa kasım ayı gibi Türkiye'de istinaf usulüyle yargılama dönemi başlayacaktır" diye konuştu.

Yargıtay üyeleri ile Anayasa Mahkemesi üyeleri arasında haksız fotoğraf bulunduğunu belirten Bozdağ, kendilerinin de bundan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bozdağ, bakanlık olarak Yargıtay, Danıştay, adli ve idari yargıda görev yapan yargı mensuplarının özlük haklarıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Bozdağ, bu konularla ilgili bir iyileştirme planladıklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir