'Seçimlerin gündemi Yeni Türkiye olmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Haziran seçimlerinin gündemi Yeni Türkiye olmalıdır. Bunun inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de Çınar Meydanında düzenlenen Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, "Seçimlere kalmış şurada 2,5 ay. Ortada ne bir projeleri var ne bir gayretleri var ne bir çabaları var. Varsa yoksa, 'Cumhurbaşkanı şunu dedi, hükümet bunu yaptı'. Tamam da siz ne diyorsunuz? Siz ne yapacaksınız? Hele onu bir söyleyin" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"7 Haziran seçimlerinin gündemi Yeni Türkiye olmalıdır. Bunun inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var.

Darbelerle, muhtıralarla, vesayet rejimleriyle iyice hırpalanmış, yıpranmış olan Türkiye'nin artık ihtiyacını karşılayamayan bu sistemi bir kenara bırakıp yeni bir sisteme, başkanlık sistemine geçmeliyiz.

Hemen başlıyorlar diktatörlük demeye, tek adamlık, padişahlık demeye. Siz hangi devirde yaşıyorsunuz. Bu ülkede diktatörlüğe benim milletim müsaade eder mi? Darbecilere geçit vermemiş, vesayet rejimlerini yerleyeksan etmiş bu millet, diktatörlük heveslilerine eyvallah mı edecek? Bizde tek adamlı olmaz. Onu geçmişte Anamuhalefetin öncüleri yaptılar. O milli şef olarak onların kültüründe var. Biz her işimizi istişareyle yürütürüz.

Nevruz, inşallah ağlayan annelerin son gözyaşı olsun, nevruz inşallah barışın, dayanışmanın bir miladı olsun. Ama bizde geçmiş yıllarda olduğu gibi değil, unutmayın havai fişekleriyle, molotofkokteyleriyle, sapan taşlarıyla her tarafın yakılıp yıkıldığı bir nevruz değil, aşkın, heyecanın, birbiriyle hakikaten bütünleştiği bir miladı olsun."