'Şifreleme'ye karşı zincirli eylem

Ankara ve İstanbul'da, ÖSYM ve YÖK'ü protesto eden 16 öğrenci gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/ANKARA- Bazı gazetelerin YGS'de 'şifreli kitapçık' skandalı olarak duyurduğu haberlerin ardından ÖSYM'nin yaptığı açıklamalar öğrencileri tatmin etmedi. Ankara ve İstanbul'da öğrenciler bugün ÖSYM ve YÖK'ü protesto etti. Bu protestolar sırasında İstanbul'da 9, Ankara'da ise 7 öğrenci gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Levent'te bulunan ÖSYM Bürosu binası önüne gelen bir grup, kendilerini binanın önündeki aydınlatma direklerine zincirleyerek ÖSYM aleyhine slogan atmaya başladı. Görevlilerin olay yerine polis ekiplerini çağırması üzerine gelen ekipler, demir makasıyla zincirleri kestikten sonra 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gültepe Polis Merkezine götürülen ve öğrenci oldukları bildirilen 9 kişinin işlemleri sürüyor.

Ankara'da 7 öğrenci gözaltında

Adalet Bakanlığı önüne gelen "Dev-Lis" üyesi 2 kişi üzerlerindeki pankartı açarak, kendilerini bakanlık binasının önündeki demirlere zincirledi. Burada bir süre çeşitli sloganlar atan eylemciler, polis tarafından gözaltına alındı.

Bu sırada 4 kişi de Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Bu kişilerle Sosyalist Demokrasi Partisinin (SDP) fotoğrafçısı olduğunu söyleyen 1 kişi daha gözaltına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir