'Taksim'e istesek de izin veremeyiz'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajı, "yasadışı dinleme soruşturması" ve Taksim'de 1 Mayıs tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuk olduğu bir programda Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajı, yasadışı dinleme soruşturması ve Taksim'de 1 Mayıs tartışmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ala, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olayları ile ilgili olarak yayımladığı taziye mesajının Türkiye'de siyasetin özgüveninin geldiği noktayı gösterdiğini öne sürdü. Ala, "Türkiye'de bu tür meselelerde hep sonradan mesele olurdu, başkaları açıklama yapardı biz reaksiyonel tavır gösterirdik. Ama görülüyor ki artık Türkiye dış politikada izlediği yöntem ve dış politikada aldığı inisiyatifler, içerideki istikrarı, Türkiye'nin özellikle de Sayın Başbakan'ın proaktif davrandığını ortaya koyuyor" dedi.

"Taksim'e istesek de izin veremeyiz"

Ala, bazı sendika ve kitle örgütlerinin Taksim'de anma ve kutlama yapılması talebiyle ilgili, "Taksim miting alanı değildir. İstese de kamu otoritesi 'İzin veriyorum, vermiyorum' diye bir cümle kuramaz çünkü orası bir miting alanı değil" dedi.

"Yasadışı dinleme soruşturması"nda durum

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında 43 ilde 198 soruşturma yürütüldüğünü belirten Ala, "425 müfettiş bu soruşturmaları yapıyor, şu anda soruşturulan personel yani spesifik olarak tespit edilenler 839, savcılığa suç duyurusu 72, görevden uzaklaştırılan 195, soruşturma nedeniyle görev yeri değiştirilenler var bunlar 562 personel ve il dışına tayin edilenler 2 bin 316 kişi bu soruşturmalardan dolayı tayin edilenler" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir