'Taş atan çocuklar' alt komisyonda

Tasarı, TBMM Adalet Alt Komisyonuna sevk edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Kamuoyunda "polise taş atan çocuklar düzenlemesi" olarak bilinen kanun tasarısı, TBMM Adalet Alt Komisyonuna sevk edildi.
Terörle Mücadele Yasası kapsamında suçlanan çocukların da çocuk mahkemelerinde yargılanmasını öngören tasarının tümü üzerindeki görüşmeler, TBMM Adalet komisyonunda yapıldı.
Genel görüşmenin ardından tasarının alt komisyona sevk edilmesi kararlaştırıldı.
Tasarının tümü üzerinde yapılan görüşmelere komisyon üyesi olmayan milletvekilleri de katıldı. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Terörle Mücadele Yasası'nın her suçlamayı terör kapsamında gördüğünü, yasanın tamamen gözden geçirilmesi gerektiğini öne sürdü.
Ergin: Düzenlemeden vazgeçmiş değiliz
Ergin, kamuoyunda "polise taş atan çocuklar düzenlemesi" olarak bilinen kanun tasarısında yer alan yeniden yargılanmaya ilişkin bölümün tasarıdan çıkartılacağını ve bununla ilgili yeni bir çalışma yapacaklarını bildirdi. Ergin, "Bu düzenlemeden vazgeçmiş değiliz" dedi.
Sadullah Ergin, tasarının temel itibariyle sadece Ceza Muhakemeleri Yasası'nın 311. maddesinin 2 fıkrasından ibaret olmadığını vurgulayarak, "311/2 ile ilgili talebimizi bu tasarının içerisinden ayrıştırılarak ayrıca bir çalışmaya tabi tutulmasını gruplara teklif etmiştim. Görüyorum ki burada hukuki durumu tartışalım kanaati yok. 311/2'yi bu tasarıdan ayıralım. Bundan vazgeçiyoruz değiliz. Ayrıca bununla ilgili bir teknik çalışma yaparız. Bu tasarının önünü tıkamaması amacıyla tasarı metninden ayrıştırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.
Gazetecilerin sorusu üzerine, CMK'nın 311. maddesinde yapılacak düzenlemenin Türkiye'nin önünü açacağını vurgulayan Ergin, "Bu tasarının önününü tıkamaması açısından, bunu ayrı bir düzenlemede yapmak istiyoruz' dedi.
Tasarı, görüşmelerin ardından alt komisyona sevk edildi. Alt komisyon 7 gün içinde çalışmalarını tamamlayacak. 
Alt komisyonda AK Parti'li Hakkı Köylü, Mehmet Emin Ekmen, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'ın yanı sıra BDP'li Hamit Geylani yer alıyor. 
Bu konularda ilginizi çekebilir