'Türkiye artık gündem belirleyen ülkedir'

Başbakan Erdoğan yeni yıl mesajında, ''Şunu iftiharla söyleyebilirim ki Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke olduğunu bildirdi.
Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesindeki mesajında Erdoğan, ''Yeni umutlar ve heyecanlarla karşılanan 2013 yılının ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi'' temennisinde bulundu.
Türkiye'nin 2003-2011 yıllarında olduğu gibi, 2012'de de üstün başarı sergilediğini, bölgede ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümesini, yükselişini, gelişmesini sürdürmeyi başardığını belirten Erdoğan, son 10 yıldan bu yana eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, dış politikadan ulaşıma kadar hemen her alanda Türkiye'de ilkleri başarmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Yaptığımız reformlarla, gerçekleştirdiğimiz köklü değişim ve dönüşüm hamleleriyle içeride ve dışarıda Türkiye'nin itibarını, özgüvenini artırdık, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat ettik. Uzlaşıyı, istişareyi, diyaloğu temel alan politikalarımızla, devletle millet arasındaki mesafeleri kaldırdık, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu güçlendirme yolunda önemli adımlar attık. Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli iradenin üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik. Geride bıraktığımız 2012 yılında da aynı şekilde, ülkemiz ve milletimiz adına büyük başarıları elde ettik, pek çok hayalimizi gerçeğe dönüştürdük, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılındaki hedeflerimiz doğrultusunda kayda değer gelişmeler sağladık.
Şunu iftiharla söyleyebilirim ki Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Dengelerin değiştiği, yeniden şekillenmenin yaşandığı günümüz dünyasında varlığını ve ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiren, tarihin akışını izlemekle kalmayıp, tarihe yön veren bir ülke durumundadır.''
 
''Büyük ve güçlü Türkiye ideali''
 
Türkiye'nin artık geleceğe daha büyük güven ve inançla baktığına işaret eden Erdoğan, ''Hiç şüphesiz halkımızın özlem duyduğu, hasretini çektiği, hayalini kurduğu büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için yapmamız gereken çok daha fazla iş, yürümemiz gereken çok daha fazla yolumuz var'' ifadelerini kullandı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
''Önümüzdeki dönemde, istikrar ve güvenimizi koruyarak, yatırımlarımızı, hizmetlerimizi artırarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarı ve rekorları yeni başarı ve rekorlarla taçlandıracak, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.
Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri, evrensel standartları yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Ben bu düşüncelerle 2013 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, 780 bin kilometrekarenin, 75 milyon insanımızın tamamını sevgiyle kucaklıyorum.''