'Türkiye bunu başarırsa kendi uydusunu fırlatabilecek'

Roketsan Genel Müdürü Yaşar, Türkiye'nin kendi uydusunu uzaya yerleştirebilen ülkeler sınıfına girmesi için, 'uydu fırlatma yeteneğinin kazanılması' gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, uydu fırlatma yeteneğinin kazanılmasının ülke için çok önemli olduğunu belirterek, "Türkiye bunu başardığı takdirde kendi uydusunu uzaya yerleştirebilen ülkeler sınıfına girecek. Bundan hepimizin gurur duyması lazım" dedi. 

Yaşar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri ve Verimlilik Topluluğu tarafından düzenlenen "Liderlik Kampı" etkinliğine katılarak, öğrencilere hitap etti. 

Üniversite öğrencilere liderlik hakkında bilgi veren Yaşar, "Liderlik çok yönlü olmak, dinlemek, hayallerin peşinde koşmak, takım kurma ve motive etmek, emek vermek, vizyon yaratmaktır. Tüm bunların yanında, liderlerin yenilikçi olması da gerektir. Hayatın farklı yönlerini de deneyin, görün" değerlendirmesinde bulundu. 

Roketsan olarak insan kaynaklarını her geçen gün güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Yaşar, "Roketsan'da 900'e yakını mühendis, 500'ün üzerinde Ar-Ge'de çalışan mühendis olmak üzere bin 700'ü aşkın arkadaşımız çalışıyor. (Çalışan) Yaşımız ortalama 33. Çok yeni, genç ve istekli arkadaşlarımızı bünyemize katıyoruz" ifadesini kullandı. 

Uydu Fırlatma Sistemi Projesi'nin Roketsan'a verildiğini ifade eden Yaşar, "Türkiye, bunu başardığı takdirde dünyanın kendi uydusunu uzaya yerleştirebilen ülkeler sınıfına girecek. Bundan hepimizin gurur duyması lazım. Projelerimiz daha da artacak" diye konuştu. 

Etklnlik kapsamında aralarında iş, spor ve ekonomi dünyasından isimlerin bulunduğu birçok yönetici konuşma yapacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir