'Twitter kararı hukuken sakat bir karardır '

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter'a erişimin engellenmesinin kaldırılması kararını siyasi yönü ağır basan ve hukuken sakat bir karar olarak değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter'a erişimin engellenmesinin kaldırılması kararı ve Ergenekon davası ile ilgili gerekçeli kararın açıklanmasına ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter'a erişimin engellenmesinin kaldırılmasına ilişkin kararını değerlendiren Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar bağlayıcı bir karar. Elbette uyulması ve uygulanması gerekiyor. Ama bu karar hukuki yönünden ziyade siyasi yönü de ağır basan bir karardır. Zira hukuken sakat bir karar" dedi.

Ergenekon davası gerekçeli kararına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, gerekçeli kararın temyize başvurma süresinin uzayacağına, temyiz incelemesinin de uzunca bir zaman alacağına işaret etti.

"Gerekçeli karar  temyize başvurma süresinin uzayacağının habercisi"

"Türk adli tarihi içerisinde bu kadar uzun karar var mı bilmiyorum. Herhalde yok. Bu bir ilk" diyen Bakan Bozdağ,  önemli noktanın gerekçeli kararın sonunda yazılmış olması olduğunu ifade etti. 

Kararın tebiliğinden sonra haklarında hüküm verilenlerin bu kararın temyiz dilekçelerini ne kadar sürede yazacaklarını merak ettiğini söyleyen Bozdağ, "Bu kararı ne kadar sürede okuyup analiz edecekler, işin doğrusu onu merak ediyorum. 17 bin civarında bir sayfanın okunması, satır satır ayrıntılarının göz önüne alınması ve ordan bir netice çıkarılması elbettte çok zaman alacaktır. Yargıtay aşaması da zaman alacaktır. Gerekçeli karar benim gördüğüm kadarıyla temyize başvurma süresinin uzayacağını, temyiz incelemesinin de uzunca bir zaman alacağının habercisi gibi duruyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir