'Vandalizme müsamaha gösterilmeyecek'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kobani protestolarına ilişkin, "İnsanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik şiddet eylemi ve vandalizme müsamaha gösterilmeyecek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani'de yaşananlarla ilgili dün ve bugün yurdun pek çok yerinde yapılan protestolara ilişkin, "Şehir merkezlerinde insanlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik her türlü şiddet eylemi ve Vandalizme karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği çok iyi bilinmelidir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Kobani’nin düşmesinden ve sınırında IŞİD gibi bir terör örgütünün bulunmasından kesinlikle memnuniyet duymayacağını belirter Akdoğan, "Kobani konusunda Türkiye’nin hiçbir şey yapmadığı büyük bir yalandır. Türkiye insani zeminde yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışmaktadır" dedi.

"Güvenlik Toplantısı yapılacak"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Suriye sınırı ve Kobani'deki gelişmeleri değerlendirirken, "Sayın Başbakanımız yarın saat 16.00’da ilgili birimlerin katılımıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecektir. Mutad hale gelen bu toplantıyla son gelişmeler ele alınacaktır" ifadelerini kullandı.