1 Mayıs'ı farklı alanlarda kutlayacaklar

1 Mayıs'ı Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda, Memur-Sen Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, Hak-İş Kayseri'de ve DİSK, KESK, TMMOB ile TTB ise Taksim Meydanı'nda kutlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu sene 1 Mayıs'ı Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda, Memur-Sen Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda, Hak-İş Kayseri'de, DİSK, KESK, TMMOB ile TTB ise Taksim Meydanı'nda kutlayacak. 

Memur-Sen Diyarbakır'da

Konu ile açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,"76 milyonun kardeş olduğu, şiddete dönüşmeyen her düşüncenin olacağı, kardeşlik iklimi için Diyarbakır'dan bütün dünyaya haykıracağız" diyerek 1 Mayıs'ı Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda kutlayacaklarını ifade etti. Gündoğdu kutlamalara bölgedeki 21 ilden de katılımların olacağını belirtti.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan ise "Hak-İş bölgede önemli bir üye sayısına sahip, sanayi açısından gelişmekte olan ve İç Anadolu'da olması dolayısıyla Kayseri 1 Mayıs'ı hak ediyor"  diyerek kutlama adreslerinin Kayseri olacağını bildirdi.

Türk-İş Kadıköy Meydanı'nda  

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, kendileri için 1 Mayıs'ın öneminin işçi sınıfının sorunlarını ve taleplerini dil getirmek olduğunu söyledi. 

"Her yıl yaşanan bu meydan tartışması işçilerin taleplerini gölgede bırakıyor" diyen Kavlak, "Meydan öne çıkıyor bizim isteklerimiz, taleplerimiz bir türlü bu nedenle dile gelmiyor. Bu yüzden son dönemde Taksim Meydanı üzerinde ortaya çıkan hassasiyeti de dikkate alarak Kadıköy Meydanı'nda bu mitingi yapma kararı aldık. Burada sorunlarımızı dile getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kavlak, 1 Mayıs günü Kadıköy Meydanı'na işçi sınıfının dostu olan herkesi ve siyasi partileri davet ettiklerini de sözlerine ekledi. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Taksim'de

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ise yaptıkları ortak açıklamada "Tarihten gelen ve uluslararası hukukun onayladığı hakkımızı kullanarak Taksim'de 1 Mayıs alanında olacağız. Dileriz 1 Mayıs günü, geçmişte yaşanan 1 Mayıs'larda olduğu gibi sıkıyönetim ilan edilmez. İşçiler özgür iradeleriyle birlik, mücadele, dayanışma günlerini Taksim alanında yerine getirirler" ifadelerini kullanarak, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını ilan ettiler. 

Bu konularda ilginizi çekebilir