1 Nisan pide günü olacak

Uçak Mühendisi Yusuf Kahvecioğlu tarafından üç yıl önce başlatılan ve Nisan ayının ilk pazar günü gerçekleştirilen "Dünya Pide Günü" etkinliği, dünyanın birçok ülkesinde kutlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAMSUN -- Samsun pidesinin dünyaya tanıtılması ve tüketiminin artırılması için ilan edilen "Dünya Pide Günü" etkinliği, 1 Nisan'da gerçekleştirilecek. Samsunlu iş adamı ve uçak mühendisi Yusuf Kahvecioğlu'nun girişimleriyle üç yıl önce başlatılan "Dünya Pide Günü' etkinliğinin, Nisan ayının ilk pazar günü dünyanın birçok ülkesinde kutlanacağı belirtildi.

Açıklamalarda bulunan Kahvecioğlu, geleneksel hale getirilen "Dünya Pide Günü" etkinliğiyle dünya ülkelerinin Samsun pidesini tanıyacağını söyledi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek etkinliği her yıl Nisan ayının ilk pazar günü gerçekleştirdiklerini ifade eden Kahvecioğlu, şöyle konuştu: "Samsun pidesini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Her yıl belirli aylarda belirli günler düzenleniyor. Kültürümüzde olmasa bile bu günleri bizler de kutluyoruz. Ülkemizin de bir günü olsun istedik. 14 Şubat Sevgililer Günü, Anneler Günü, Dünya Kadınlar Günü gibi biz de Nisan ayının ilk pazar gününü Samsun pidesinin tanıtımı içen Dünya Pide Günü olarak ilan ettik. Bu günü dünyaya anlatmak ve kabul ettirmek istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz."

Bu yıl yurt içi ve yurt dışında birçok ülke ve kentte etkinlikler düzenleneceğini anlatan Kahvecioğlu, "Kanada'nın Toronto, Amerika'nın New York, Gürcistan'ın Batum ve Tiflis kentlerinde, Almanya'nın Duisburg ve Berlin kentleri ile ülkemizde de başta Samsun olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Kütahya, Denizli, Rize, Tekirdağ ve Bursa gibi birçok ilde Samsun pidesi yenecek. Bu yıl üçüncü kez Dünya Pide Günü'nü kutlayacağız. Hamburger ve pizza gibi Samsun pidesini de dünya tanıyacak" dedi. Kahvecioğlu, Samsun'daki etkinliğin 1 Nisan'da Samsun Büyük Otel'de saat 10.00 ile 14.00 arasında düzenleneceğini kaydetti.

Samsun Pidesi Tarifi

Malzemeler: 500 gram kıyma, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 7-8 adet orta boy kuru soğan, tuz, karabiber

Yapılışı: Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ve kıyma ile soğanlar ölünceye kadar kavrulur. Kavurma işlemi uzun süreli olmayacak. Tuz ile karabiberi ilave ettikten birkaç dakika sonra ocaktan alınacak. Hazırlanan pide içi fırına götürülür.

Fırında pide ustalarınca açılan hamurun içine içler yerleştirilerek fırında pişirilir. 15-20 dakika fırında kalan pideler çıktıktan sonra üzere tereyağı ile yağlanır. Ardından kesilerek servis edilir.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir