100 kadar kaçakcı sınırda engellendi

Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye girmeye çalışan 100 civarındaki kaçakçının engellendiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 100 civarındaki kaçakçının engellendiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye-Suriye sınırı, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Akçakale/ Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, yaklaşık 100 kişinin mayınlı sahaya girme ve kaçakçılık teşebbüsünde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. 

Bu durum üzerine, bölgedeki hudut unsurları tarafından, şahıslara  "dur" ikazında bulunulduğu ve kaçakçıların hududa doğru ilerlemeye devam etmeleri üzerine, havaya uyarı ateşi açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi: 

"Uyarı ateşi üzerine, kaçakçı grup içerisinden bir şahıs hudut unsurumuzun üzerine beş el ateş etmiştir. Açılan ateşe, hudut personeli tarafından karşılık verilmiş ve hudut unsurlarımızın bu kararlı tutumu üzerine şahıslar, Suriye tarafında geldikleri istikamete doğru geri kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir." 

Olayla ilgili olarak Şanlıurfa Valiliğine bilgi verildiği, bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edildiği bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir