1600 lira maaş yetmedi

SGK'nın açtığı 442 sözleşmeli personel pozisyonundan 114'ü boş kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İstanbul'daki personel ihtiyacını karşılamak için teşvik amacıyla daha fazla ücret önermesine rağmen ayırdığı pozisyonları dolduramadı.

Kurum, özellikle sosyal güvenlik reformunun hayata geçmesiyle birlikte artan eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşme personel pozisyonunda büro elemanı istihdam etmek için ilan verdi.

İlanla kurumun taşra teşkilatına bağlı 35 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile il müdürlüklerine bağlı merkez müdürlüklerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince 442 sözleşmeli büro personeli istihdamı için çağrı yapıldı.

Bu kadrolar için çok sayıda kişi müracaatta bulundu. Kurum KPSS puanlarını en yüksekten başlamak suretiyle sıralayarak 442 asıl ve 221 yedek adayı yerleştirme işlemleri için Ankara'ya davet etti.

Toplam 663 kişinin 332'si tercihte bulunmak üzere Ankara'ya gelmedi. Gelenlerden 328'i tercih yaparken 3 kişi ise herhangi bir tercihte bulunmadı.

SGK'nın açtığı 442 sözleşmeli personel pozisyonundan 328'ine yerleştirme yapılırken 114 pozisyon ise boş kaldı.

Açılan pozisyonların büyük bölümü personel ihtiyacının en fazla olduğu İstanbul'a ayrıldı. Toplamda 442 olan pozisyonun 272'si İstanbul için kullanıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir