200 bin tona kadar 'etandiol'e sıfır gümrük

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

ANKARA - Bakanlar Kurulu, bazı ürünlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasını, bazı ürünlerin tarife kontenjanlarında da değişiklik yapılmasını kararlaştırdı.
Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, 200 bin tona kadar yapılan etilen glikol (etandiol) ithalatında sıfır Gümrük Vergisi, bunun dışında yapılacak ithalatta ise yürürlükteki İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu eşya için tespit edilen Gümrük Vergisi uygulanacak.
Bu arada, 60 bin tona kadar yapılan butil akrilat ithalatında da sıfır Gümrük Vergisi, bunun dışında yapılacak ithalatta ise yürürlükteki İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde söz konusu eşya için tespit edilen Gümrük Vergisi uygulanacak. Bu kararlar, 31 Aralık 2013 (dahil) tarihine kadar geçerli olmak üzere, yarın yürürlüğe girecek.
Öte yandan, ''İkili Anlaşmalar Çerçevesinde Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Kararlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'' da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu kararla, bazı tarım ürünleri ithalatında tarife kontenjanı uygulanması hakkında kararların ilgili tablolarında yer alan maddelerden bazılarının gümrük tarife istatistik pozisyonları (GTİP) ile isimleri değiştirildi.