2015 'demiryolu' yılı olacak

Ulaştırma Bakanı Elvan, 2015 yılında demiryolu yatırımlarına önem vereceklerini belirterek, "9 milyar liralık demiryolu yatırımı yapacağız, yeni ihalelerimiz olacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılında demiryolu yatırımlarına yoğunlaşarak 9 milyar liralık yatırım gerçekleştireceklerini, bu çerçevede yeni ihaleler açılacağını söyledi.

Elvan, 2014 yılını değerlendirdiği basın toplantısında demiryolu projelerine dair bilgi verirken Ankara-İzmir hattı üzerinde bulunan Afyon-Uşak arası kesimin ihalelerine çıktıklarını, şu an bunun değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yeni yılda Turgutlu'ya kadar olan kısmın ihalelerine çıkacaklarını da söyleyen Elvan, üç ihale olacağını ve Turgutlu'dan İzmir'e kadar olan kesimin projelendirme çalışmalarına devam edildiğini bildirdi. Elvan, bu çalışmalar tamamlanınca ihaleye çıkacaklarını ifade ederek, "Ankara-İzmir hattını hızlandırıyoruz" dedi.

Elvan, Konya-Karaman hattını 2015'de tamamlamış olacaklarını kaydederek, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının ihalesini gerçekleştireceklerini, Mersin-Adana hızlı tren hattının yapımına da başlayacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir