2016’nın en ‘teknolojik’ hediyeleri

Yaklaşan yeni yılla birlikte hediye alternatifleri de her geçen gün artıyor. İşte teknoloji tutkunları için alabileceğiniz birbirinden cazip hediyeler...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2015 yılını geride bırakmaya sayılı günler kala birçoğumuzu hediye telaşı sardı. Özellikle teknolojik cihazlar, yeni yılın en cazip armağanları arasında gösterilirken; giyilebilir aksesuarlardan akıllı bavullara, kablosuz cihazlardan fotoğraf makinelerine ve hatta oyun konsolları için oyun önerilerine kadar birçok ürün tercihler arasındaki yerini alıyor. 

İşte 2016 yılına iyi bir başlangıç için teknoloji tutkunlarına alınabilecek birbirinden farklı hediyeler... 

Oyunlar

Teknoloji tutkunlarının oyun konsollarına ne kadar meraklı olduğunu çoğumuz biliriz. Bu noktada, teknoloji severlere birbirinden farklı ve eğlenceli oyunlar hediye edilebilir. FIFA 16, Star Wars Battlefron ve Fallout 4 bunlardan birkaçı olabilir. Dünyanın en popüler oyunları arasında gösterilen FIFA’nın yanı sıra Star Wars rüzgarının şimdi en etkilisi olan Star Wars Battlefron da gelmiş geçmiş en iyi grafikli oyun olarak tanımlanıyor. Oyuncuların karakterlerinin özelleştirilebildiği oyun, gezegenler arasında geçiyor ve 12 ayrı haritayı barındırıyor. Oyun dünyasının önemli serilerinden Fallout’un büyük bir heyecanla beklenen yeni oyunu Fallout 4 de alternatif hediyeler arasında olabilir. 

Giyilebilir aksesuarlar

Giyilebilir ürünler, son birkaç yıldır teknoloji dünyasında en çok gelişen kategoriler arasında ön plana çıkıyor. Özellikle fitness ve sağlık alanlarına odaklanan kullanım amaçlarıyla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkan giyilebilir cihazlar, yeni yıl hediyeleri arasındaki yerini alıyor. Apple Watch, Samsung Gear S2, Quadro Smart Watch S90 akıllı saatlerden birkaçı olarak dikkat çekerken, Microsoft Band2, Xiaomi Mi Band, Sony Smart Band ve T-Fit gibi cihazlar da özellikle giyilebilir sağlık aksesuarları arasında ön plana çıkıyor. Bütün bunların yanında, Quadro akıllı yüzük, Misfit Shine akıllı kolye da sevdiklerinize yılbaşında alacağınız hediyeler arasında ön plana çıkarken, giyilebilir teknolojilere eklenen son trend de montlar oldu. 

Şarj cihazları / Üniteleri

Yeni yılda teknoloji tutkunu sevdiklerinize verebileceğiniz özel hediyelerden biri de kablosuz şarj cihazları... Artık mobilitenin her geeçn gün arttığı günümüzde, özellikle ofis dışında da çalışma hayatının içinde olan kişiler için kablosuz şarj üniteleri önemli hale geliyor. Bu şarj üniteleri içinde DuPont Corian Charging Surface dikkat çekenlerden bir tanesi. Akıllı telefonlar ve tabletlerle uyumlu bu şarj yüzeyi, pratik ve kurulumu kolay olduğu gibi aynı zamanda güvenilir olmasıyla ön plana çıkıyor. Öte yandan, Samsung tarafından üretilen şarj cihazı da dikkat çeken hediyelerden bir diğeri. Oval tasarımı ile şık bir armağan olarak lanse edilebilecek cihaz 70 dolar civarında. Bunun yanında, Ttech Dock ve LG Kablosuz Şarj WCD-100 de öne çıkan diğer iki ürün olarak yeni yılda sevdiklerinizi mutlu edebilir. 

Bluetooth hoparlörler

Bluetooth hoparlörler yılbaşında teknoloji tutkunlarının kalbini fethedebilecek bir diğer teknolojik cihaz olarak ön plana çıkanlardan... Mobicom’un Türkiye’de piyasaya sunduğu Jam Neutron, hem fiyatıyla hem de kalitesiyle alternatif bir hediye olarak önerilebilir. Neutron kablosuz olarak 10 metrelik bir alan içerisinde kolayca kullanılabilirken, bir defa şarj edildiğinde 4 saate kadar kesintisiz müzik keyfi sunuyor. Bunun yanında, Philips’in BT50 isimli bluetooth özellikli hoparlör, kompakt yapısıyla her yere taşınıyor. Hoparlör, 6 saate varan pil ömrü sunarken, 2W ses gücüne sahip. BT50 kablosuz hoparlörün satış fiyatı ise 89,90 TL. Bluetooth hoparlör serisinde dikkat çeken diğer ürünlerin ise, avuçiçi büyüklüğündeki tasarımıyla ön plana çıkan Urban Revolt Drum ve Beats Pill olduğu söylenebilir. 

Fotoğraf makineleri

Her ne kadar artık cep telefonlarıyla her anımızı görüntülüyor olsak da fotoğraf makineleri, fotoğraf tutkunlarının her daim gözde hediyeleri arasında. 2016 yılına girerken, bu gözde hediyelerden biri de Nikon D3300 olarak ön plana çıkıyor. Geçen yıl CES’te tanıtılan cihaz, saniyede 5 kare seri çekim hızı ile dikkat çekiyor. Bütün bu iyi özellikler 1500 TL civarında bir fiyatta buluşuyor. Bunun yanı sıra, Canon’un EOS 100D modeli de alternatif bir başka armağan olarak karşımıza çıkıyor. Canon EOS 100D, dünyanın en küçük DSLR’ı olma unvanını taşırken, 18 megapiksel çözünürlüğe sahip ve 407 gram ağırlığında. 1300 ile 1500 TL arasında fiyat etiketine sahip cihaz, saniyede 4 kare çekim özelliğine sahip. Teknik özellikleriyle göz dolduran bu iki cihaza alternatif olarak Sony a7 II ve Pentax Ricoh da yeni yıl hediyesi olarak sunulabilir. 

Kablosuz kulaklıklar

Hemen hemen herkesin tablet ve telefon kullandığı günümüzde kablosuz kulaklığa kimsenin ‘hayır’ diyeceği düşünülemez. Sözü fazla uzatmadan, kablosuz kulaklık teknolojisinde dikkat çeken ürünlerden biri olan Philips SHB 5500BK modeli önerilebilir. Başa tamamen uyum sağlayabilen bu kulaklık, herhangi bir bluetooth özelliğe sahip cihazla eşleştirilip her yerde ve her zaman diliminde kolaylıkla kullanılabiliyor. 199 TL’den satışa sunulan kulaklık, oldukça güçlü bir bas’a sahip. Kablosuz kulaklık kategorisinde, Plantronics Gamecom 818 oyun kulaklığı ve sürekli hareket halinde olanlar için, ses yalıtımlı kulaklıklarıyla dikkat çeken, hava koşulları ve toza karşı dayanıklılığıyla ön plana çıkan Jabra Step Wireless da önerilebilecek alternatif hediyeler arasında. 

Akıllı bavullar

Devamlı olarak yolculuk edenlerin en büyük sorunlarından biri de özenle hazırlanan valizlerin güvenliği... Son dönemde popüleritesi artan akıllı valizlerden biri olan Bluesmart, Android ve iOS üzerinde bulunan uygulaması sayesinde akıllı telefon aracılığıyla kilitlenebiliyor ve açılabiliyor. Üzerinde bulunan GPS sayesinde ise gezdiğiniz yerlerin detayları telefon üzerinden görülebiliyor. Valizden çok fazla uzaklaştığınız taktirde valiz kendini kilitliyor.Valiz, 265 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. İlerleyen günlerde akıllı bavul tercihlerine Samsung’un da Samsonite ismiyle ekleneceği tahmin ediliyor. 

Diğer teknolojik hediyeler

Eğer daha pratik hediyelere odaklanmak isterseniz, birazdan okuyacaklarınız da sizin için alternatif olabilir. Bunların içinde Singer’in USB bağlantılı dikiş makinesi Legacy SE 300, bilgisayara indirilen motifl eri USB ile dikiş makinesine atarak kullanılabilme özelliğine sahip. 250 değişik dikiş ve dekoratif desen yapabilen ürün, ayrıca sık kullanılan desenlere direkt erişim, dört adet hafıza ve her hafızaya 10 değişik dekoratif desen kaydedebilme fonksiyonları ile oldukça kullanışlı olarak lanse edilebilir. Bunun yanında, kendi kendini ısıtan kupa, objelerin rengini tarayabilen kalem, USB’li buzdolabı, mikrodalga fırın ve hatta mini bulaşık makinesi de teknoloji tutkunlarının gönlünü fethedebilecek hediyeler arasında gösterilebilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir