21,5 milyar TL kaynak sağlandı

İMKB Başkanı, "2012 yılında, Pay Piyasasında 13, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) 6 şirket olmak üzere toplam 19 şirketin pay arzı, 4 adet Borsa Yatırım Fonu (BYF) ve 108 adet borçlanma aracı ihracı gerçekleştirilmiş olup toplam 21,5 milyar TL kaynak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, 2012 yılında, Pay Piyasasında 13, Gelişen İşletmeler Piyasası'nda (GİP) 6 şirket olmak üzere toplam 19 şirketin pay arzı, 4 adet Borsa Yatırım Fonu (BYF) ve 108 adet borçlanma aracı ihracı gerçekleştirildiğini belirterek, "Toplam 21,5 milyar TL kaynak sağlanmıştır" dedi.

Turhan, Merit Turizm Yatırım ve İşletme AŞ paylarının Borsa'da işlem görmeye başlaması nedeniyle İMKB'de düzenlenen gong törenine katıldı. Törende konuşan Turhan, 2012 yılında, Pay Piyasasında 13, GİP'te 6 şirket olmak üzere toplam 19 şirketin pay arzı, 4 adet BYF ve 108 adet borçlanma aracı ihracı gerçekleştirildiğini kaydeden Turhan, "Toplam 21,5 milyar TL kaynak sağlanmıştır. Diğer taraftan, halihazırda 2 adedi GİP olmak üzere toplam 15 şirketin payları ve 11 şirketin borçlanma aracı ile ilgili halka arz başvurusu Borsamız tarafından değerlendirme aşamasındadır" diye konuştu.

Törenin ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan Turhan, "Bütün dünya ekonomik kriz ile çalkalanırken Türkiye ekonomisinin, firmaların, işletmelerin göstermiş olduğu performans ekonomimizin ve işletmelerimizin dünyanın geri kalanından ayrışmasının yolunu açtı" dedi.

Turhan, kriz ortamında böyle bir halka arzı gerçekleştirmenin işletme ve piyasalar açısından çok önemli bir gelişme olarak dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bir hususu daha ifade etmiş olayım altını çizmekte yarar görüyorum, İstanbul Borsası bu bölgenin en büyük ve en gelişmiş borsasıdır. Güneydoğu Avrupa'nın, bütün Ortadoğu'nun, Kuzey Avrupa'nın, Doğu Akdeniz'in en gelişmiş piyasasıdır. Ben diğer ülkelerdeki firmalarda buradan davet göndermiş olayım, Bir an evvel gelsinler, kapımız herkese açık. Hiç kimseyi dışlamıyoruz, hiç kimseye izolasyon uygulamıyoruz. Dünya değişiyor, değişen dünyada yeni aktörler yeni dengeler yeni yapılar ön plana çıkıyor. Önümüzdeki dönemde bunu çok daha gözlemleyeceğiz. Çok basit bir şey size ifade edeyim; İspanya, AB'nin dördüncü en büyük ekonomisi şu anda. Avro Bölgesi ülkesi İtalya, bölgesinin 3. büyük ülkesidir. Bugün Türkiye, bu ülkelerden daha düşük maliyetle uluslararası piyasalardan borçlanabiliyor. Bu yeni durumu herkesin daha doğru anlamasını ben ümit ediyorum. Çünkü bu adaptasyon ne kadar çabuk gerçekleşirse iktisadi kaynakların etkin kullanımı açısından o kadar iyi bir iş yapmış olacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir