228 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, 30 Aralık itibariyle yapılan operasyonlar kapsamında 228 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, 30 Aralık 2015 itibariyle Şırnak, Cizre, Silopi ve Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin toplam sayısını 228 olarak açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Güneydoğu'da devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist ve ele geçirilen mühimmatlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şırnak / Cizre'de devam eden operasyonda;
Bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161'dir.) Bir adet piyade tüfeği ve 24 adet fişeği ele geçirilmiş, üç adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak / Silopi'de devam eden operasyonda;
Bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 22'dir.) Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, üç adet av tüfeği, sekiz adet av tüfeği namlusu, üç adet havalı tabanca, 12 adet piknik tüpü ve havai fişek ele geçirilmiş, 18 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, dört adet barikat kaldırılmıştır.

Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda;
İki Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 45'tir.) Bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir."