24. Uluslararası Yapı Fuarı Ankara'da açıldı

İstanbul'dan sonra Ankara'da açılan 24. Uluslararası Yapı Fuarı'nın bir sonraki durağı İzmir olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Yapı Fuarı, Ankara'da Altınpark Expo Center Fuar Alanı'nda başladı.

Fuarın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Türk inşaat sektörünün, son dönemde uluslararası ölçekte yakaladığı başarının, dünya ortalamasının üstünde gelişme sağlayan diğer ülkelerin alt yapı ihtiyaçlarını karşılamasının, Türk firmaları için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Fuar'ın yeni işbirlikleri ve iş olanakları yaratılmasında önemli fırsatlar sunacağını belirterek, çağdaş ve sürdürülebilir kentsel alanlar yaratmak üzere çalışmalarını hızla sürdüren TOKİ'nin, ülkenin acil konut ihtiyacını karşılamak amacıyla 2010 Haziran'ında 500 bin konut hedefini başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Murat, 61'inci Hükümet programı çerçevesinde, yeni 500 bin konut hedefi koyduklarını hatırlatarak, TOKİ'nin başlattığı dönüşüm ve yeni yerleşim projeleri sayesinde, yapı sektöründeki firmaların büyük projelerini hayata geçirmesinde ve yüklenici firmaların 800 bine varan istihdam olanağı sağlanmasında tetikleyici olduğunu ifade etti.

Yapı malzemelerindeki yeni teknolojilerin, sosyo-ekonomik boyutları ile enerji verimliliği özelliklerine de dikkat çeken Mehmet Murat, TOKİ konutlarında enerji kullanımını minimuma indirme hedefi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre dostu binalar üretmek için yalıtım ve alternatif enerji kaynaklarını etkin biçimde kullanmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, ihtiyaç ve talebe dönük faaliyetler için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapı Fuarı Ankara'nın gerek enerji tasarrufu sağlayan malzemelerin yaygınlaştırılmasında gerekse yeni işbirlikleri ve iş fırsatları yaratılmasında önemli fırsatlar tanıyacağına inanıyorum."

Açılış konuşmalarının ardından yapılan kurdele kesim seremonisiyle ziyarete açılan 24.Yapı Fuarı Ankara, 22-25 Eylül 2011 tarihleri arasında Altınpark Expo Center;da gezilebilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir