28 Şubat millet iradesi üzerinde bir leke

TBMM Başkanı Çiçek, 28 Şubat'ın millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine ve bunun üzerine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli, en koyu leke olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 28 Şubat'ın, millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine ve bunun üzerine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli, en koyu lekelerden birisi olduğunu belirterek, "Keşke Türkiye, böylesine bir olumsuzluğu yaşamamış olsaydı. Türkiye bunu hak etmedi, hak etmiyor. Bu tür müdahalelerle millet iadesine saygısızlık gösterenleri hiçbir zaman hayırla anmadı, anmıyor ve anmayacak" dedi.
Çiçek, Mecliste Hocalı katliamının 20. yılı dolayısıyla düzenlenen resim sergisinin açılışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, katliamı lanetlediklerini belirterek, "Bu ortak acımızdır. Bu acının unutulmaması adına bugüne kadar yapılmış bir çok faaliyet var. Biz de Meclis olarak hem Genel Kuruldaki konuşmalarla hem de açılmış sergiyle bu acıyı hatırlama ve hatırlatma adına bir etkinlikte bulunduk" diye konuştu.
28 Şubat'ın yıldönümü olduğunu hatırlatan Çiçek, "28 Şubat, millet iradesine, millet iradesinin tecelli yeri olan TBMM'nin iradesine ve bunun üzerine düşürülmüş bugüne kadarki en kirli, en koyu lekelerden birisidir. Keşke Türkiye, böylesine bir olumsuzluğu yaşamamış olsaydı. Türkiye bunları hak etmedi, hak etmiyor. Bu tür müdahalelerle millet iadesine saygısızlık gösterenleri hiçbir zaman hayırla anmadı, anmıyor ve anmayacak" açıklamasında bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir