3 ilde okullar tatil

Şırnak, Van ve Batman'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullara ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yurdun bazı kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kimi ile ve ilçelerde okulların tatil edilmesini kararlaştırdı.Şırnak'ta yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verilecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle Şırnak merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime 7 Ocak Perşembe ara verileceği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Van 

Van'ın Çatak ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Kaymakam Asım Akgül, yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi beklenildiğini belirtti.

Akgül, olumsuz hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için tüm okulların 7-8 Ocak günleri tatil edildiğini kaydetti.

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde kar nedeniyle köy okullarında eğitime iki gün ara verildi.

Sason Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının sebep olduğu don ve buzlanmadan dolayı 07 ve 08 Ocak'ta tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildiği belirtildi. 

Açıklamada, taşıma kapsamında olmayan öğrencilerin eğitime devam edeceği kaydedildi.