38’inci yıla merhaba!

1981 yılında Nezih Demirkent tarafından kurulan DÜNYA gazetesi yeni yaşına bastı. DÜNYA çatısı altında 10, 15, 20, 25 ve 30 yılını dolduran çalışanların ödüllendirilmesinin ardından 38. yaş pastası kesildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk basınının duayeni Nezih Demirkent’in 1981’de kurduğu, iş dünyasının ve Anadolu’nun sesi olan DÜNYA gazetesi, 38. yaşını çalışanları ile birlikte kutladı. DÜNYA çatısı altında 10, 15, 20, 25 ve 30 yılını dolduran çalışanlara ödüllerinin verilmesinin ardından 38’inci yaş pastası kesildi.

Törende konuşan DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, iyi günleriyle kötü günleriyle bir yılın daha bittiğini belirterek, “Çalışmak dünyanın en güzel şeyi ama kendinize de değer verin. Her kademede çalışan, en küçüğünden en büyüğüne herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bu yıl iş hayatında 30’uncu yılı olduğunun altını çizen Demirkent, “Size tek tavsiyem; kendinize güvenin, etrafınızda güvenecek insanlar bulun. Çocuklarınızı yetiştirirken ilkelerinizden ayrılmayın. Çalışkan olun; arkasından hepsi gelir. Paraya önem verenler, hep sonunda paralı ama ruhen sefil olmuşlardır. Hepimize bize verdiğiniz destekler ve emekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent törende yaptığı konuşmada, "Her kademede çalışan, en küçüğünden en büyüğüne herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Genç yaşımıza rağmen birçok başarıya imza attık"

Törende açılış konuşmasını yapan Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ şunları söyledi: “38. yılımıza giriyoruz. Türkiye’de şirketlerin ömrü 25 yıl kadar, biz onu bir hayli aşmışız. Dünya Bankası’nın verilerine bakacak olursanız gelişmiş ülkelerde şirketlerin ömrü ortalama 40 yıl kadar. Oraya da bir hayli yaklaşmışız. Biz daha çok uzun yıllar yaşayacağız, kendimizi genç hissediyoruz. Bu genç yaşımıza rağmen de bu kadar başarılı işlere imza attık. Biz 1989’da ilk bölgeler toplantımızı yapmışız. 30’uncu yıllık bölgeler toplantımızı bu yıl yapacağız. Türk basınında herkesin bölge temsilcilikleri var ama bu kadar geniş ve dinamik ağa sahip bir yayın organı yok. Gerçekten de temsilciliklerimiz Anadolu’nun sözcüsü ve gözcüsü olmayı başardılar. DÜNYA Kitap bu yıl 25’inci ödüllerini verecek. Dergilerimiz 20 yılı geride bıraktı. En yeni işlerimizden çağın gerekliliği online sitemiz bile 2000 yılında hayata geçmiş, 17 yılı geride bırakmış.”

38. yıl kutlama pastasını DÜNYA'nın çiçeği burnunda Yazı İşleri Müdürleri (soldan sağa) Özlem Ermiş Beyhan, Handan Sema Ceylan ve Ece Ceyhun kesti.

"Habere inanmıyorsanız ilanlara da inanmazsınız"

DÜNYA’yı DÜNYA yapanın Nezih Demirkent’in koyduğu ilkeler olduğunu bildiren Güldağ şöyle devam etti: "Geride bıraktığımız 37 yılda bağımsızlık, tarafsızlık, haberde ve yorumlarda gerçeğe uygunluk; bunların her birisi son derece önemli oldu. Eğer bir gazetede yayınlanan haberlere inanmıyorsanız, orada çıkan ilanlara da inanmazsınız. Bu çerçevede ilkelerimiz çok önemli. Bu ilkeleri koyan da hepinizin bildiği gibi Nezih Demirkent... Demirkent’in kendisi de çevresine güven duygusunu aşılayan, onu taşıyan bir isimdi. Sadece gazetemizin değil Türk medyasının, Türkiye’deki medyanın ombudsmanıydı. Her yıl hep yeni işler yapıyoruz, yeni kadrolar alabiliyoruz. Daralmıyoruz, genişlemeye büyümeye devam ediyoruz. Bütün bunların, ilkelerimize sıkı sıkıya bağlılıkta yattığını düşünüyorum.”

Gazetemizin 20 yıllık fotoğraf editörü Mehmet Bars plaketini alırken, onun fotoğrafını Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Güldağ çekti. Bu anı ise Tamer Işıtır ölümsüzleştirdi.

Bu arada, DÜNYA’nın 38. yıldönümü çalışanlar arasında coşkuyla kutlanırken bu özel günde iş dünyası kuruluşları, oda ve borsa başkanları, gönderdikleri yüzlerce kutlama mesajı ile DÜNYA’ya destek verdiler.

35 çalışana plaket

DÜNYA’da 10, 15, 20, 25 ve 30 yılını dolduran çalışanlar plaketle ödüllendirildi.

10 Yıl: Grupta 10 yıldır çalışan şu isimler DÜNYA Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kösem’den plaketlerini aldılar: “Betül Topraklı, Cengiz Köse, Cihandan Kavlo, Esra Kaparoğlu, Ferhan Arslan, Gülistan Turhan, Hakkı Akarsu, Hüseyin Bekar, Mustafa Nalbant, Özlem Ermiş Beyhan, Seher Karataş, Sema Badem Durna.”

15 Yıl: Gruba 15 yıldır emek veren şu isimler plaketlerini DÜNYA Yönetim Kurulu Üyesi Metin Dorbek ‘ten aldı: “Hülya Türkmen, İdil Yılmaz, Kadri Şen, Mikail Yaşar, Muhittin Taşkıran, Özkan Özçelik, Serkan Eroğlu.”

20 Yıl: Grup çatısı altında 20 yılını dolduran, “Cemile Çavuş, Deniz Öztepe, Evrim Küçük, Hamit Taş, Hüseyin Alaz, Kamil Yıldız, Mehmet Bars, Mevlana Çavdar, Nermin Sayın, Süleyman Gül, Tamer Kalaycıoğlu” plaketlerini DÜNYA Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Koç’un elinden aldılar.

25 ve 30 Yıl: Grubun en uzun süreli çalışan emektarlarına plaketlerini DÜNYA Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent verdi. Hatice Yılmaz ve Mehmet Çiftçi 25. yıl, Kemal Demirhan, Kerim Serin ve Sabiha Güzel 30. yıl plaketi aldılar.

Bu konularda ilginizi çekebilir