4C'li, torba yasadan faydalanmak istiyor

HAKSEN torba yasadaki hükümlerden 4C'lilerinde yararlanması talebiyle Başbakanlığa başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 4/C’linin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Başbakanlığa başvuruda bulundu. Konfederasyon’un Başbakanlığa yaptığı yazılı başvuruda 6111 sayılı Torba Yasa’daki hükümlerin 4/C’li personele de uygulanması istendi.

Edinilen bilgiye göre, HAKSEN’in 4/C’li çalışanlar için Başbakanlığa başvuruda bulunduğu öğrenildi. Torba Yasa’da kamu görevlilerinin yakınlarının vefatı halinde verilen iznin 7 güne çıkarıldığı, doğum yapan kadınlara verilen süt izninin günde 3 saate çıkarıldığının belirtildiği başvuruda, 4/C’li personelin ise halen 3 gün ölüm izni ile 1.5 saat süt izni kullandığı hatırlatıldı.

Başvuruda, diğer kamu görevlileri ile aynı şartlarda hizmet veren 4/C’li personele de fazla çalışma, ek ödeme, ek ders ve döner sermaye ödenmesi talep edilerek, bu ödemelerin yapılmasına engel olan 4/C li personelin sözleşmelerinde yer alan “Geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve hizmet sözleşmelerine bu yönde hüküm konulamaz” ibaresinin kaldırılması istendi.

Torba Yasa’daki düzenlemelerde 4/C ibaresinin bulunmaması nedeniyle, 4/C’li personelin Aile Yardımı alamadığını , hala damga vergisi ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Çivi, “657 sayılı Yasa’ya göre çalışan 4/C personelin sadece adı var. Yasa’nın disiplin hükümleri uygulanırken, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin hükümler uygulanmıyor. Yasal olarak 4/C’li personele negatif ayrımcılık yapılıyor” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir