4G'ye hazırız

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaplan 4G'ye hızlı geçiş için uygun altyapılarının olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, 4G çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "4G'ye hızlı bir şekilde geçebilme imkanına sahibiz, altyapımız 4G'ye geçiş için gelişkin bir altyapı" dedi.

Operatörün yeni mobil eğitim servisi düzenlenen basın toplantısında tanıtılırken, Türkiye GSM sektörü verileri, Avea'nın 2010 yılı sonuçları, KOBİ yatırımları ve 2011 hedefleri paylaşıldı.

2011 İzmir hedefleri

5 yılda toplam 65 milyon liralık Ar-Ge yatırımı yaptıklarını anlatan Kaplan, İzmir'de 2011 sonuna kadar 12 yeni Avea İletişim Merkezi açmayı, 168 adet olan Avea Satış Noktası'nı 295'e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.  4G çalışmalarımız sürüyor diyen Kaplan,  Avea olarak 4G'ye hızlı bir şekilde geçebilme imkanına sahibiz, altyapımız 4G'ye geçiş için gelişkin bir altyapı" yanıtını verdi.

Türkiye GSM sektörü

Sektöre ilişkin bilgiler de veren Hakan Kaplan, Türkiye'de 61,9 milyon GSM abonesinin bulunduğunu, AB ortalaması yüzde 126 olan GSM penetrasyonunun Türkiye'de yüzde 85 olduğunu kaydetti.

Taşınan toplam numara sayısının 26 milyonu geçtiğini, abonelerin yaklaşık yüzde 70'inin faturasız abonelerden oluştuğunu dile getiren Kaplan, giderek faturalı hatların daha popüler hale gelmeye başladığını, faturasızdan faturalı hatlara geçme trendi bulunduğunu, AB ortalamasında ise abonelerin yüzde 51'inin faturasızlardan oluştuğunu bildirdi.

En geveze değiliz ama sağlam konuşuyoruz

Kaplan, Türk halkının yılda 132 milyar dakika konuştuğunu, bu trafiğin yüzde 82'sinin mobil trafik olduğunu belirterek, "Avrupa'nın en 'geveze' ülkesi değiliz ama sağlam konuşuyoruz. Aylık 239 dakika ortalama mobil kullanım süresiyle Fransa ve İrlanda'dan sonra Avrupa'da 3. sıradayız" diye konuştu.

Mobil eğitim

Hakan Kaplan, toplantıda yaptığı sunumda, mobil öğrenim servisinin, bireysel ve kurumsal müşterilere sunduğu uzaktan eğitim teknolojilerine tamamlayıcı bir mobil eğitim yöntemi, ölçme ve değerlendirme servisi olduğunu belirterek, "Bu servisimiz ile kurumlar çalışanlarına eğitim, anket, sınav, ses, video, word ve power point gibi içerikleri gönderebiliyor ve ölçümleyebiliyor" dedi.

Kaplan, servisin bir uygulama yüklemeden internete bağlanabilen tüm mobil cihazlarda çalışabildiğini, kullanıcıların ayrıca tablet PC ve TV ortamları gibi interaktif cihazlarda da eğitim içeriklerine erişebildiğini anlattı. Kaplan ayrıca MEB'in "Fatih Projesi" kapsamında grup şirketlerinden CEBIT'in ilköğretim ve lise eğitimlerini içeren "Vitamin" ürünü için de bir mobil altyapı oluşturduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir