5 asker Türkiye'ye sığındı

Suriye ordusuna mensup 5 asker, aileleriyle Türkiye'ye kaçtı. Suriye'den gelen mülteci sayısı 16 bin 825 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Suriye ordusuna mensup 5 asker, aileleriyle Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı. Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 16 bin 825'e ulaştı. Suriye'deki karışıklıktan kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5'i Suriye ordusunda görevli 20 Suriyeli, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına gelerek, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. Sınırda Türk askerleri tarafından karşılanan 5 asker ve aileleri, ilçe Tabur Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'ndeki işlemlerin ardından, Altınözü ilçesinde Suriyeli askerler ve aileleri için oluşturulan Apaydın Çadır Kenti'ne yerleştirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Suriyelilerin barındığı çadır ve konteyner kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetlerinin verildiği belirtildi. 23 ve 24 Mart tarihlerinde, 103 Suriye vatandaşının, kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü, 205 kişinin ise Türkiye'ye giriş yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemize toplam 31 bin 34 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 14 bin 209 Suriye vatandaşı ülkelerine dönmüştür. Bugün itibarıyla, Hatay'da 12 bin 479, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) bin 625 ve Kilis'te 2 bin 721 olmak üzere toplam 16 bin 762 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 27'si refakatçi, 36'sı hasta ve yaralı olmak üzere toplam 63 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 16 bin 825 Suriye vatandaşı bulunmaktadır."

Açıklamada, Hatay'daki çadır kentlerde oluşturulan 68 sınıf ve 128 şubede okul çağındaki bin 121'i kız, bin 29'u erkek olmak üzere 2 bin 150 Suriyeli çocuğa okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam ettiği bildirildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir