5 bin Suriyeli geri döndü

Suriye'deki gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilerden 5 bin 406'sı geri döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkelerinden Türkiye'ye gelenlerin sayısının bugün itibarıyla 9 bin 909 olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan bilgi notunda, ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyelilerin son durumuna ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, bugüne kadar Türkiye'ye 15 bin 315 Suriye vatandaşı geldi, bunların 5 bin 406'sı geri döndü. Bugün itibarıyla Türkiye'de 9 bin 909 Suriye vatandaşı bulunuyor.

Dün ve bugün Türkiye'ye giriş yapanlardan 405 kişi, kendi isteğiyle ülkelerine döndü. 87 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı, Türkiye'ye kabul edildi.

Suriye Arap Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığın koordinasyonunda, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye bakanlıkları, Genelkurmay ve Diyanet İşleri başkanlıkları, Gümrük Müsteşarlığı, Kızılay ve Hatay Valiliğiyle yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Türkiye'deki Suriye vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleri, seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesislerle Yayladağı'nda 2, Altınözü'nde 2,Reyhanlı'da 1 ve merkez ilçeye bağlı Apaydın köyünde 1 tane olmak üzere toplam 6 çadırkent kuruldu.

31'i refakatçi olmak üzere toplam 91 kişinin hastanede bulunurken, ilgili kurum ve kuruluşlarca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler veriliyor. Çadırkentte kalan Suriye vatandaşlarına günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir