5 gazete ve 1 TV hakkında suç duyurusu

Yargıtay, Başsavcısı Cihaner'in yargılandığı davada, bazı gazetelerde yer alan ve Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin olarak suç duyurusunda bulunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yargılandığı davada, bazı gazetelerde yer alan ve Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin olarak, "Yargı görevini yapanları ve adil yargılamayı etkiledikleri" gerekçesiyle, 5 gazete ve bir televizyon kanalı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Cihaner'in Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya, sanık Cihaner, avukatları, Cihaner'in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi davaya ilişkin bazı gazetelerde yer alan "Yargıtay'da Cihaner'i Kurtarma Planı" başlıklı haberler nedeniyle bu haberlerin yer aldığı 5 gazete ve 1 televizyon kanalı hakkında "yargı görevini yapanları ve adil yargılamayı etkiledikleri" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, geçen duruşma sanık Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevi sırasında yürüttüğü Fethullah Gülen grubuna yönelik soruşturmayla ilgili dosyayı görevsizlik kararıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğine ilişkin görevsizlik kararının Daire'ye gönderildiğini söyledi.

Daire Başkanı Ülker, geçen duruşmadaki ara karar doğrultusunda  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen ve sanıkları arasında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu "İrtica ile mücadele eylem planı" dava dosyasının gönderildiğine ilişkin cevap yazısının geldiğini, ancak söz konusu dava dosyasının henüz Daire'ye ulaşmadığını bildirdi.

Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Cihaner'in "Ergenekon terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasının geçen duruşmada istendiğini anımsatarak, bu dava dosyasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "irtica ile mücadele eylem planı" dava dosyası ile birleştirme kararlarına yapılan itiraz nedeniyle Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğine ilişkin yazının Daire'ye ulaştığını kaydetti.

Yargıtay'daki dava başlamadan önce bazı gazetelerde Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanarak, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin baskı altına alınmaya çalışıldığını öne süren Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, gazetelerde Cihaner hakkında çıkan "Yargıtay'da Cihaner'i kurtarma planı" başlıklı haberlerden dolayı 5 gazete ve 1 televizyon kanalı hakkında "davayı etkilemek suçundan" suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir