6 saatlik çatışma sona erdi

Yaklaşık 6 saat süren çatışma sonrasında örgütün lider kadrosundan bir kişi ölü ele geçirildi. Bu arada emniyet amiri Balaban şehit olurken, 1 vatandaş da yaşamını yitirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Bostancı'da polisin bir hücre evine yaptığı operasyon sona erdi. Operasyon sırasında emniyet amiri Semih Balaban şehit olurken, bir vatandaş da hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bostancı'daki hücre evi operasyonunda örgütün lider kadrosundan bir kişinin ölü ele geçirildiğini, bu kişinin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırı olayıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Bakan Atalay, 6 polis memuru ile 1 vatandaşın da yaralandığını, yaralıların durumunun iyi olduğunu belirtti. 

40'a yakın kişi gözaltında

Bakan Atalay operasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'la birlikte geldiği Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 6 polis memuru ile 1 vatandaşın da yaralandığını, yaralıların durumunun iyi olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Atalay açıklamasında şunları kaydetti:

"Olay şu; zaten çalışmalar vardı. Elimizde bilgiler vardı, izleniyordu. Önümüzdeki günlerde sansasyonel eylemler yapacakları yönünde bilgiler vardı bu terör örgütünün... Ve bunlarla ilgili tespitler yapılmıştı. Bu çerçevede bu gece ciddi bir operasyon. Yaklaşık 60 hedefi olan, ev, iş yeri, bir operasyondur bu gece yapılan... Ve çeşitli terör örgütlerine yönelik bir operasyondur İstanbul'da yapılan...

Bu operasyon çerçevesinde bu gece 40'a yakın şahıs gözaltına alınmıştır. Bunlar aşırı sol ve bölücü terör örgütleriyle bağlantılı kişiler ve hedeflerdir. Birisi de bu."

NTV Kemeramanı yaralandı

Bu arada Bostancı Emanet Sokak'ta polisin operasyon düzenlediği evden olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına ateş açıldı. Bu sırada NTV Kemeramanı İlhan Kandaz yaralandı. Ayrıca, bir vatandaş da başından vuruldu. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bu arada, olay yerinden Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 2 yaralı polis getirildi. Hastanede tedavi altına alınan bu polislerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

Çatışma ile ilgili yayın yasağı konuldu

RTÜK, Başbakanlık yazısı ile İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını bildirdi. RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gönderilen 27.04.2009 tarihli ve 00897 sayılı Başbakanlık yazısı ile 27 Nisan 2009 Pazartesi günü (bugün) İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığı ilgililere önemle duyurulur" denildi.