62. Hükümet güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 62. Hükümet TBMM'den 306 oyla güvenoyu aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 62. Hükümet TBMM'den güvenoyu aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan elektronik oylamada, 439 oy kullanıldı. Kullanılan oylardan 306 kabul, 133 ret oyu çıktı.

AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Davutoğlu'nun başkanlığında kurulan 62. Hükümetin güven oylaması için açık oylama yapıldı. Oylama için 3 dakika süre verildi.

Oylama sonucunda 306 kabul, 133 ret oyuyla Hükümet güven oyu aldı.

Hükümet'in güven oyu almasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye geldi ve teşekkür konuşması yaptı.

Davutoğlu, konuşmasında ''Sizden aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya söz veriyoruz. Hiçbir güç Hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir. Tüm partilerin aktif olarak bu sürece katılmalarını, muhalefet partilerinden gelecek her türlü eleştiriyi gözönüne alarak ülkemizin geleceğini hep birlikte inşa etmek istiyoruz.  Güvenoyu nedeniyle şahsım ve bakan arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu daha sonra muhalefet sıralarına gitti ve Meclis'teki tek muhalefet lideri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı. 

Muhalefete birlik çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet güven oylamasının ardından AK Parti grubuna parti genel merkezinde teşekkür yemeği verdi.

Davutoğlu, son 1,5 yıl içinde Gezi olayları ve 17 Aralık provokasyonlarına karşı dışa dönük çok mücadele verdiklerini anlattı.

Davutoğlu, ihtilaf yaşanacağını düşünenlere 1. Olağanüstü kongre öncesi ve sonrasında en güzel cevabı verdiklerini belirterek, " Siyasi tavır olarak gösterdik ki omuzlarımız yan yana geldiğinde o omuzların arasına girecek fitne olamaz" dedi.

"Hükümet programını 4-5 günde yazdık"

Hükümet programını 4-5 günde yazdıklarını, çünkü ellerinde bir müktesebat bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, "Yeni Türkiye bu müktesebatın üzerinde yükselecek" dedi.

AK Parti olarak tatil yapmadan yoğun bir dönemi geçirdiklerini ifade eden Davutoğlu ancak atama bekleyen öğretmenler, madencilerimiz ve kamu alacaklarının yeniden yapılanması konusunda vatandaşların beklentisi olduğunu, bunu karşılamak için Torba Yasa'yı çıkarmak üzere Pazartesi günü TBMM'yi toplantıya çağırdıklarını anımsattı. Davutoğlu, "Muhalefet partilerimizle omuz omuza verelim ve en kısa sürede Torba Yasa'yı Meclis'ten geçirelim" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir