7 ilde '28 Şubat araması' var

28 Şubat soruşturması kapsamında yedi ilde 12 adreste arama yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar'da 12 ayrı adreste arama yapıldığı ve 4'ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak gözaltına alındı. İzmir'de emekli Hava Albay Osman Bülbül gözaltına alınırken Eskişehir'deki evinde arama yapılan emekli Albay Veli Seyit, gözaltına alındı.

Adana'da askeri lojmandaki evinde arama yapılan Albay Mustafa İhsan Tavazar gözaltına alındı. Evde bulunan bazı belgelere el konuldu.

İstanbul'da 2 gözaltı var

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet  Başsavcıvekilliği'nin ''28 Şubat soruşturması'' çerçevesindeki talimatı doğrultusunda Levent, Maslak, Fenerbahçe ve Beykoz'daki 4 ayrı adreste arama çalışması başlattı. Aramaların, Fenerbahçe'deki orduevi ile Levent ve Maslak'taki askeri lojmanlarda yapıldığı öğrenildi.

 2 emekli albayın İstanbul'da gözaltına alındığı bilgisi de aktarılan bilgiler arasında. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 2 emekli albayın, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecekleri, daha sonra da Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.

3 evde arama var

Ankara'da 3 albayın evinde arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Albay Bahattin Çelik'in Gölbaşı TOKİ konutlarındaki evine geldi. Evdeki aramanın başladığı saatlerde askeri inzibat görevlileri de eve geldi. Bir süre evde bekleyen askeri inzibat görevlileri daha sonra ayrıldı.

Albay Ahmet Dağcı'nın Batıkent'in Kardelen Mahallesi'ndeki evinde de sabah saatlerinde arama başlatıldı. Aramalara, Merkez Komutanlığı'ndan gelen askeri görevliler de eşlik ediyor. Piyade Albay Mustafa Hakan Bural'ın Birlik Mahallesi Ziyaürrahman Caddesi'ndeki askeri lojmanlardaki evinde arama yapıldı.

12 isim netleşti

28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgasında haklarında gözaltı kararı çıkan 4 muvazzaf, 8 emekli askerin isimleri netleşti.

Tümgeneral Erol Özkasnak'la birlikte 4’ü muvazzaf, 8’i emekli olan şüphelilerin isimleri şöyle:
Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak(Muğla/Bodrum), Muvazzaf Albay Mustafa İhsan Tavazar(Adana), Emekli Hava Albay Veli Seyit(Eskişehir), Emekli Albay Osman Bülbül(İzmir), Emekli Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez(Afyon), Emekli Kıdemli Albay Yaşar Bülent Aksaray(İstanbul), Emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Çağın (İstanbul), Emekli Yarbay Güneş Kıral(İstanbul), Emekli Yarbay Bülent Yanaşık(İstanbul), Muvazzaf Albay Mustafa Hakan Bural(Ankara), Muvazzaf Albay Ahmet Dağcı(Ankara), Muvazzaf Albay Bahaddin Çelik(Ankara).

Muvazzaf askerlerin lojmanlarında gerçekleştirilen aramalar Cumhuriyet Savcısı'nın denetiminde yapıldı. Bu aramalara Merkez Komutanlığı görevlileri de katıldı. Gözaltına alınan askerlerin aramalar sonrasında Merkez Komutanlığı nezarethanesine götürüleceği belirtildi. Askerlerin buradan sonra Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne ifadeleri alınmak üzere getirileceği öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde geçen hafta da çok sayıda isim gözaltına alınmış, 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

(AA-ANKA-Reuters)

Bu konularda ilginizi çekebilir