7 uyuşturucu iğneyle yakalanabildi

Sivas'ta kaçan gözü bağlı kurbanlık boğa, 7 kez uyuşturucu iğne vurularak, uzun uğraşlar sonunda etkisiz hale getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS/ERZURUM - Sivas'ta, kesileceği sırada boynundaki  zinciri kopararak kaçan kurbanlık boğa, 7 uyuşturucu iğne vurulduktan sonra yakalanabildi. Alınan bilgiye göre, Ata Sanayi'de bir dükkanda kesilmek istenen kurbanlık boğa, boynuna bağlanan zinciri kırarak kaçtı. Şehir trafiğine giren ve bir dükkanın camını kıran gözü bağlı boğa, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Kongre Lisesi bahçesine duvardan atlayarak, girdi.

Atladığı sırada ayağından ve vücudunun bazı yerlerinden yaralanan boğayı etkisiz hale getirmek için belediye ekipleri, 7 kez uyuşturucu iğne vurdu. Boğa, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından etkisiz hale getirildi.

Okul bahçesinde hisse sahipleri tarafından kesilen kurbanlık boğa, bir traktörün arkasındaki vince asılarak Ata Sanayi'ne taşındı. Bazı vatandaşlar, traktörün arkasında taşındığı sırada boğanın başının yerde sürünmesine tepki gösterdi. 

Kurbanlık boğanın hisse sahiplerinden Yılmaz Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dükkana bağlamıştık, zinciri kopardı, ondan sonra kaçtı. Ata Sanayi'den Kongre Lisesi'ne geldi. Belediyeden arkadaşlar iğne vurdular ve sonra kestik" diye konuştu.

Boğayı yakalamak için 2 saat uğraştıklarını anlatan Coşkun, "Maraton gibi peşinden koştuk. Esnaf arkadaşımızın dükkanının camı kırıldı. Bizim dükkana da zarar verdi" dedi.

Kaçan kurbanlığı 11 kilometre kovaladılar

Erzurum'da, demir korkulukları yıkarak kaçan kurbanlık boğa, kasap ve mahalleli tarafından 11 kilometre kovalandıktan sonra, iğneyle uyuşturularak kesildi.

Dadaşkent semti Aziziye Mahallesi'nde Kasım Gülüm'e ait kurbanlık boğa, kesim için hazırlık yapıldığı sırada demir korkulukları aşarak, kaçtı.

Sahibi boğayı yakalayamayınca mahalleli, kasapla birlikte kurbanlığı yakalamak için seferber oldu. İple önünün kesilmesi, bina köşelerine sıkıştırılmasına rağmen boğa, ara sokaklardan kaçarak, trafiğe çıktı. 

Terminal Mahallesi'nden eski havalimanı yoluna geçen kurbanlık, Erzurum Askeri Havaalanı bölgesine girdi. Uzun uğraşlara rağmen boğa yakalanamayınca, zabıta ekiplerinden yardım istendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan, Kurban Yakalama Ekibi bölgeye hareket etti. Arazide süren kovalamacada 4 kez tabancayla uyuşturucu iğne atılan boğa, belediye ekiplerinin aracına çarparak, hasara neden oldu.

Yaklaşık 11 kilometre süren kovalamacadan sonra etkisiz hale getirilen boğa, peşinde koşan kasap ve sahibi tarafından, bölgede görevli askeri yetkililerden izin istenerek arazide kesildi.

Boğanın sahibi Kasım Güllüce, kesim için hazırlık yaptıkları sırada hayvanın demirden ahırını yıkarak kaçtığını belirterek, yakalamak için bütün mahallelinin seferber olduğunu söyledi.

Boğanın zaman zaman trafiğe de çıktığını anlatan Güllüce, "Saatlerdir hayvanı yakalamaya çalışıyoruz. Çoğu yerde koştuk, bazen araçla yetişmeye çalıştık. Dadaşkent'ten buraya kadar kovaladık. Her şeyi denedik ama yine de yakalayamadık. İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Belediye ekipleri, uyuşturucu iğne yapmasa yakalamamız mümkün değildi" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir